• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kedlubnové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Kedlubnové zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 127
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kedlubna
    • 1
      ks cibule
    • 30
      g rostlinný olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 1
      lžíce ocet (Dle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Oloupané a očištěné kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle. Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji přidáme kedlubny, mírně podlijeme vodou a okořeníme kmínem. Když je zelí téměř měkké, zaprášíme je hladkou moukou a dodusíme. Dochutíme. Kedlubnové zelí chutná k pečeným masům nebo bramborovým knedlíkům. Můžeme je použít místo klasického bílého zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)

Kedlubnové zelí dušené na špeku …

Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku

Kedlubnové zelí na cidru s bramborami…

Kedlubnové řízečky s dipem

Kedlubnové řízečky s dipem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anička Kmínková | 13. 4. 2017 15:38

    Jednoduché, rychlé a s máslovou jíškou dokonalé.Pozdravujte babičku. <:-)

  • Jana | 11. 12. 2016 21:08

    Miluju kedlubnové zelí, ale je těžké ho správně ochutit. Toho cukru tam patří víc než špetka. A tak solím a cukruju a pořád dokola, až je to dokonalé. Ale kdybych nevěděla, jak to má správně chutnat, tak nevím, jestli bych si s tím poradila. :-)

  • Dagi | 14. 8. 2016 09:03

    Poraďte prosím začátečnici , kolik cukru? Kolik octa?

  • Jana P | 12. 3. 2016 20:52

    V surovinách je napsaný cukr, ale v receptu se o tom nemluví. Je opravdu třeba to mírně osladit a musím říct, že je to jedno z jídel, která miluju .

  • Jana P | 12. 3. 2016 20:51

    V surovinách je napsaný cukr, ale v receptu se o tom nemluví. Je opravdu třeba to mírně osladit a musím říct, že je to jedno z jídel, která miluju .

  • Petra | 6. 11. 2015 17:05

    Kedlubnové zelí děláme doma léta, ale musí se umět udělat a ochutit!! Dělala ho moje babička, které je 95 let a ještě žije a dle jejího receptu dělám já, ale kedlubnové zelí se musí zahustit jedině řídkou jíškou z másla! Nastrouhanym bramborem se zahustí zelí kysané, ale kedlubnové jedině máslovou jíškou.

  • Pepina | 13. 8. 2015 09:35

    Tavený sýr do zelí??? Uff...

  • SIMONA | 24. 7. 2015 10:32

    MNĚ TO TEDA MOC NEJELO, TEDA VLASTNĚ VŮBEC, A ANI PŘÍTEL SE NETVÁŘIL NADŠENĚ. :-$

  • abygail | 25. 7. 2014 18:44

    Tak totální katastrofa!!! Ale je to mnou....teď sem dodělal....mezi těmi dvěma kedlubny byl jeden "dřevák" a teď sem za dřeváka já !!! Navíc jsem zřejmě utrpěl ztrátou chuti a nemůžu jej dochutit. Proto nehodnotím. :'(

  • Alžběta | 3. 6. 2011 14:40

    Panečku, dobré to bylo. já to uvařila i z listů a dá se. Ovšem je potřeba to déle povařit.

  • Milana Nováková | 9. 8. 2010 18:10

    Kedlubnové zelí dělám na cibulce se slaninou a zadělávám smetanou 12%, kterou ochutím ještě trochou zakysané smetany. je to výborné k opečeným špekáčkům. podávám s chlebem.

  • Frantiska :) | 8. 2. 2009 14:13

    Moc dobre, ja vetsinou nazahustuju (nebo vyjimecne nastrouhanou bramborou) a misto octu davam citronovou stavu ... je to skvele jidlo

  • Frantiska :) | 8. 2. 2009 14:11

    vetsinou nezahustuju nicim (nebo kdyz nejsem lina, tak nastrouhanou bramborou) a pouzivam misto octu citron Je to vyborne i samotne

  • andrea | 24. 7. 2007 14:27

    Jídlo super - navíc jsem přidala ang. slaninu a nakonec jsem tam dala dva tavené sýry. Mňam...

  • Radka | 29. 5. 2007 16:13

    Zkoušela jsem a musím říct,že tento recept je opravdu Výborny!!!

  • Tereza Jarčušková | 20. 3. 2006 13:30

    Kaleráb sme používali namiesto kapusty niekedy doma aj do strapačiek alebo fliačkov.

  • Anonym | 20. 3. 2006 11:47

    je třeba dobře číst recept ta sůl je tam napsaná:-)

  • Jana H. | 26. 4. 2005 18:26

    Jistěže patří.Jana

  • kotatko | 26. 4. 2005 13:09

    chybi mi tam sul.... patri nebo nepatri?

  • Jana H. | 31. 10. 2004 14:33

    Zelí vařím tak, že do měkých kedluben udělám cibulovou jíšku. Jinak stejně. Jinak je výborné a my ho máme moc rádi.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Srpen Oběd Večeře Smažení Dušení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Drcený kmín Hladká mouka Kedlubna Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Vepřový kotlík s fazolemi

Vepřový kotlík s fazolemi

Jáhlové muffiny

Jáhlové muffiny

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

73
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
59
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
40
Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Ječná kaše s luštěninami…
23
Kuře na paprice
Kuře na paprice
20
Jarní zelný salát
Jarní zelný salát

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Ornella Koktová (32): Dojemné smíření se sestrou Charlotte (28)!

Ornella Koktová (32): Dojemné smíření se sestrou Charlotte (28)!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Kedlubnová polévka s bramborem
Kedlubnová polévka s bramborem
Kedlubnová polévka V.
Kedlubnová polévka V.
Kedlubnové řízečky s dipem
Kedlubnové řízečky s dipem
Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Kedlubnové zelí dušené na špeku …
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami…
Kedlubnový salát s fenyklem
Kedlubnový salát s fenyklem
  • Recepty.cz
  • Kedlubnové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact