• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kávové dortíčky
Napište svůj komentář k receptu

Kávové dortíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávové dortíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      lžička černá káva Nescafé
    • 2
      lžíce voda vařící
    • 250
      g hera
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 400
      g hladká mouka
    • 150
      g maizena
  • Krém
    • 200
      g bílá čokoláda
    • 60
      g máslo
    • 4
      lžíce mléko
    • 2
      lžička nescafé
  • Poleva
    • 150
      g bílá čokoláda
    • 150
      g čokoláda
    • 160
      g ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Heru s cukrem a vejcem utřeme do pěny, přidáme ve vodě rozpuštěnou vychladlou kávu, mouku smíchanou s maizenou, vypracujeme těsto a dáme ho do chladu na 30 minut. Potom těsto rozválíme na 3 mm a vykrajujeme kolečka s průměrem 3-4 cm a upečeme (180 °C, 8 minut). Po vychladnutí po dvou spojíme krémem, polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme kávovým čokoládovým zrnem (nebo lentilkou).
2
Krém: ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Když trochu vychladne, přidáme kávu rozpuštěnou v mléce, cukr a máslo a vyšleháme.
3
Poleva: bílou a tmavou čokoládu rozpustíme s tukem ve vodní lázni a dohladka vymícháme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč z kávové sedliny

Koláč z kávové sedliny

Medové dortíčky

Medové dortíčky

Kávové muffiny

Kávové muffiny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 7. 12. 2005 22:20

    Dobrý den,v přípravě krému se píše, že se má přidat cukr,ale v předpisu není uveden. Mohu poprosit o doplnění údajů? Děkuji

  • Dita | 24. 11. 2005 11:53

    Tento recept vůbec nezní špatně milé dámy! Určitě ho zkusím na Vánoce a také si kupuji a zdobím čokoládovými kávovými zrny.

  • Jana z VM | 3. 10. 2005 07:19

    I mně se tento recept velice líbí, určitě udělám na Vánoce !! Je tam káva a to rozhoduje...

  • Mila Videcká | 1. 10. 2005 11:23

    Taky mě recept zaujal. Kávová zrna se dostanou koupit. Jsou celá z čokolády a bez náplně. Hledejte mezi přípravky na pečení, např u cukrového zdobení. Je to ale dost drahý špás. Krabička stojí kolem 50 Kč a zrníček velikosti skutečné kávy, je tam tak 25. Máte někdo jinou zkušenost ?

  • Jana | 30. 9. 2005 22:26

    Předpis vypadá velmi sympaticky určitě vyzkouším. Škoda jen, že už neoprodávají "kafíčko" - to byly bonbony za mého dětství, zelená a hnědá kávová zrnka, uvnitř byl rum, mňam. Jaká tedy používáte čokoládová zrna? Žádná jsem neviděla. A ještě jeden dotaz: rozuměla jsem dobře, že s,ícháte napolevu bílou a hnědou čokoládu dohromady? Nebo rozehřejete každou zvláště a zdlobíte různě?

  • 0linka | 30. 9. 2005 19:14

    maizena je škrobová múčka - Zlatý klas a pod.

  • Marta | 30. 9. 2005 19:09

    Maizena je kukuřičný škrob a nejspíš ho v obchodě najdete pod názvem Gustin,firma Dr.Oetkeržlutá krabička.200 g stojí kolem dvacky. Bývá uložený u pudinků.

  • Lenka Vachutková | 30. 9. 2005 14:21

    Dortíčky vypadají slibně, ale ráda bych věděla co je to maizena!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Dorty Cukroví Svačina Pečení Pošírování Vaření Chlazení Šlehání Vánoce Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Černá káva Čokoláda Hera Hladká mouka Maizena Máslo Mléko Moučkový cukr Nescafé Vejce Voda Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Trojbarevná buchta

Trojbarevná buchta

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

11
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
11
Povidlové šátečky
Povidlové šátečky
10
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
9
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
9
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Kávové dortíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact