• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kaštanové kuličky
Napište svůj komentář k receptu

Kaštanové kuličky

autor: Klára K.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kaštanové kuličky
Nahrát fotku
 

Suroviny

60 porce
    • 500
      g kaštanové pyré
    • 150
      g piškoty dětské
    • 150
      g cukr Práškový
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 125
      g máslo
    • 1
      balení mandle - loupané 100 g na zdobení
    • 1
      lžička hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
1. Kaštanové pyré smícháme s pomletými dětskými piškoty a máslem. Přidáme rum, práškový a vanilkový cukr. Hmotu odložíme do chladu asi na dvě hodiny. (já jsem zpracovala hned)
2
2. Rukama tvarujeme kuličky s průměrem asi 2,5 cm a ukládáme na papír na pečení. Připravenou polevou obléváme každou kuličku tak, že malou lžičkou (mokka) nalijeme polevu zvrchu, aby nepravidelně stékala. Spodní část zůstane bez polevy.
3
3, Do každé kuličky ostrým koncem vtlačíme oloupanou mandli. (Já jsem i opražila). Podle chuti můžeme mandle nahradit kandovaným ovocem. Servírujeme v malých papírových košíčkách.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kaštanové housky

Kaštanové housky

Kaštanové crème brûlée

Kaštanové crème brûlée

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • gujara | 10. 12. 2011 21:57

    výborné, neměla jsem pyré,tak jsem kaštany povařila a pak rozmixovala.je to dobrota.jen jsem dala méně cukru a víc rumu 8-)

  • petika | 4. 7. 2011 19:24

    kúpila som dosť hnusné gaštanové pyré a premýšľala som, ako ho spotrebovať, čo naefektívnejšie. tento recept je bomba! cukru som tam dala menej, iba 1 polievkovú lyžicu /nie vrchovatú/ , za to som tam pridala rum ;-) super, momentálne sa chladí, ale premýšľam, že z toho vytvorím vačšie hrudky do misiek.. ďakujem 8-)

  • bibiana | 15. 3. 2011 21:55

    Toto poznám a keď sa to robí z kupovaného pyré, ktoré je sladené, tak 150g cukru je príliš veľa, polovica stačí.

  • Klára K. | 26. 2. 2011 22:13

    Prosím priradiť fotku k receptu, ďakujem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Kaštanové pyré Mandle - loupané Máslo Piškoty Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

Bůčková pochoutka

Bůčková pochoutka

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

17
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
17
Banh mi - bageta s pečeným bůčkem
Banh mi - bageta s…
15
Pstruh na čekankovém risottu
Pstruh na čekankovém…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Kotlety na smetaně
Kotlety na smetaně

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Kaštanová polévka
Kaštanová polévka
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové housky
Kaštanové housky
Kaštanový chlebíček
Kaštanový chlebíček
Kaštanový krém
Kaštanový krém
Kaštanový krém
Kaštanový krém
  • Recepty.cz
  • Kaštanové kuličky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact