• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kaštanová vajíčka
Napište svůj komentář k receptu

Kaštanová vajíčka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kaštanová vajíčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 300
      g tuk
    • 200
      g moučkový cukr
    • 100
      g mleté ořechy
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra z jednoho citronu
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • rybízový džem
    • 1
      ks čokoláda Ledové kaštany

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny kromě džemu zpracujeme a necháme 2 hodiny v chladničce. Potom vyválíme na sílu 3 mm a formičkou vykrajujeme vajíčka. Upečeme.
2
Vychladlá vajíčka spojujeme po dvou džemem. Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme a vajíčka potřeme. Ozdobíme ještě před ztuhnutím drobnými barevnými kuličkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kaštanová bramboračka s rozmarýnem

Kaštanová bramboračka s rozmarýnem

Kaštanová polévka

Kaštanová polévka

Nepečená vajíčka

Nepečená vajíčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna | 19. 3. 2008 15:23

    Já peču tahle těsta dopředu vřdy- lépe se uleží, jako perníčky. Náplně a polevy zdobím těsně před, aby se krémy neskazily.

  • Jiřina O. | 8. 3. 2008 23:30

    Může se těsto upéct týden dopředu? Tak jak linecké na Vánoce? Nejdřív upéct a potom i za několik dnů (po večerech když je čas) lepit džemem a zdobit.

  • Eva Červenková | 8. 3. 2008 09:55

    čokoláda je na polevu...

  • Bara P | 1. 4. 2007 18:24

    rada bych to vyzkousela jen potrebuji vedet jak dlouho budu pect a pri jake teplote :) dekuji

  • Anonym | 30. 3. 2007 16:00

    Ty Ledové kaštany jsou do těsta nebo na polevu?Iveta

  • Blanka | 23. 3. 2007 08:28

    Výborné.Zarazilo mě,že tam není vajíčko, ale že tam je šťáva z citronu.Zkusila jsem to a bylo to výborné. Dík za ten recept. Určitě ho zařadím mezi své oblíbené.

  • Lenka S | 5. 3. 2007 20:44

    Je to moc dobré cukroví, ale jedny ledové kaštany mi nestačily ani na polovinu. Musela jsem dozdobit obyčejnou čokoládovou polevou.

  • Táňa K. | 7. 8. 2006 18:42

    Výborné cukroví. Dělala jsem jako dortíčky plněné ořechovým krémem a polité čokoládou. Už se těším, až se do nich zase pustím, třeba o Vánocích.:-)

  • Martina S. | 15. 4. 2006 15:37

    Výborná, ale nazvala bych je čokoládová, protože jsem je polévala obyčejnou čokoládovou polevou a zdobila barevným máčkem. Mohu doporučit, pěkně to vypadá a dobře chutná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Čokoláda Hladká mouka Mleté ořechy Moučkový cukr Rybízový džem Skořice Tuk Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky

Kokosky

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Fazolová polévka mňam

Fazolová polévka mňam

Omáčka z kuřete

Omáčka z kuřete

Hlávkové zelí s těstovinami

Hlávkové zelí s těstovinami

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a…

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

25
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
24
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Patrik Hezucký (†55) zemřel: První detaily pohřbu!

Patrik Hezucký (†55) zemřel: První detaily pohřbu!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Kaštanová vajíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact