• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Karbanátky z nivy
Napište svůj komentář k receptu

Karbanátky z nivy

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karbanátky z nivy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g sýr niva
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce mléko
    • 4
      lžíce strouhanka
    • majoránka dle chuti
    • sůl nepatrně - niva je dost ostrá
  • Přílohy
    • chleba
    • nakládané okurky
    • pivo

Postup přípravy receptu

1
Nivu nastrouháme nahrubo do misky, přidáme celá vejce, nepatrně osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, majoránku - asi 1 velkou lžíci, mléko a strouhanku a rukama dobře promícháme. Pokud se bude hmota moc lepit, přídáme strouhanku. Je lépe strouhanky moc nepřidávat, karbanátky jsou šťavnatější, ne suché.
2
Děláme karbanátky silné asi 1 cm a smažíme na rozpáleném sádle nebo oleji. Jako přílohu dáváme sterilované okurky, chleba a dobré je napít se piva, je to dobré, ale ostré a po pivu se dobře tráví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky z nivy II.

Karbanátky z nivy II.

Snadná pomazánka z nivy

Snadná pomazánka z nivy

Jednoduchá pomazánka z Nivy

Jednoduchá pomazánka z Nivy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Terunkaa | 20. 1. 2016 14:33

    Taky máme rádi nivu, ale karbanátky byly strašně přesolené.

  • mysmilena | 18. 1. 2016 12:42

    Výborné !!! :-)

  • mysmilena | 18. 1. 2016 11:40

    Výborné !!! Miluju nivu a sešlo se mi jí v lednici moc, tak jsem vyzkoušela..Dávám za 1 !!!! :-)

  • Gabriela Vošická | 13. 4. 2008 20:39

    Dělala jsem k večeři,jednoduché, syté a vynikající.

  • Jarka L. | 17. 11. 2007 17:11

    Jani z VM, je to výborné - dávám za 1!! Jen pro ty, co nemají rádi ostřejší, tak mohou přidat kousek strouhaného eidamu ( tolik se nelepí) a karboše pak obalí jen ve strouhance. Díky za dobrotku.

  • Lusinda | 28. 4. 2007 14:39

    Bombice Jani!

  • Iva.K. | 16. 2. 2007 23:45

    Jůů, tak to musím hned vyzkoušet! Dělám něco podobného, kde strouhaná niva se smíchá se sněhem z bílků a přísadami a je to výborné! Tohle asi bude bomba. A karbenátky s nivou ..mmmm....

  • mama Macek | 16. 2. 2007 14:05

    Protože syn je spíš "sýrový" než "masový", věděla jsem,že to bude BOMBA. Na radu F.D. jsem přidala taky droždí . I přes moje počáteční obavy se karbanátky upekly krásně vcelku dozlatova. Opečené brambůrky a tatarka - jídlo jedna báseň! Má to jednu chybu - musí se dělat často a z většího množství. Jano,děkuji a samozřejmě za 1 !!!!

  • František Dobrota | 15. 2. 2007 15:48

    Použijte k přípravě i 50 gramů droždí a trochu pepře, karbanántky mají výraznější chuť, jsou nadýchané a plné vitamínu B

  • danča | 14. 2. 2007 20:48

    zní to skvěle určitě to zkusím,mám ráda jednoduché recepty a niva je vynikající

  • olča | 14. 2. 2007 07:04

    Včera jsem dělala k večeři - přesně podle receptu,jen trošku víc strouhanky a výsledek? VÝBORNÉ!!!!Děkuji za další výborný recept k obohacení jídelníčku.

  • Jana z VM | 13. 2. 2007 14:09

    Nic se v trojobalu neobaluje, je nutno si pořádně přečíst recept,Jirko ! Jenom buď trošku namočit ruku nebo trošku posypat strouhankou, aby se nelepily. A té majoránky se fakt,Petře, může dát hodně, však to píšu, že syn je má rád celý zelený.

  • Jirka Strnad | 13. 2. 2007 01:03

    Jsou ty karbanátky obalené v trojbalu?Děkuji

  • zdenka Novotná | 12. 2. 2007 22:03

    Prostě ňamka mám také recept na podobné karbanátky

  • Petr V. | 12. 2. 2007 14:08

    Mno, tak moje metoda není digitální váha, ale "přiměřeně, přiměřeně"... Je fakt, že mi to moc chutnalo, možná příště trochu víc majoránky, držel jsem se při zdi... A trošku mi asi ulítla ruka s mlíkem, ale to de zvládlo... Dost dobrý. I když s bramborem s jogurtem místo s chlebem by to bylo asi lepší, tak příště to udělám tak...

  • Jana z VM | 12. 2. 2007 07:33

    To jsem moc ráda, Adél, že Vám doma chutnalo !!

  • Adél | 10. 2. 2007 18:13

    Paní Jančo z VM, moc děkuju za skvělý recept!! Udělala jsem to na chlup stejně, jak jste to zde napsala, akorát se musim přiznat, že jsem se stejně bála, že se karbanátky roztečou, ale výsledek byl super:-) Dali jsme si to k obědu s rozpečeným bramborem a tatarkou, kdyby zbyly, věřim, že i studéné s okurkou musí být senza. Takže díky moc za recept, budu opakovat a dávám 1

  • Jana z VM | 9. 2. 2007 10:51

    Věro, moc jste mě potěšila svou pochvalou a především tím, že i Vám chutnají !! Nemám momentálně žádné zajímavé recepty. Ty, které znám a mám za nejlepší, jsem už zde uveřejnila. Momentálně sama shromažďuju spousty receptů z těchto stránek a nevím, který dřív vyzkoušet.Tak se mějte hezky a práci v kuchyni zdar! Ještě jednou díky za pohlazení na duši.....

  • Věra | 8. 2. 2007 14:51

    Jano z VM, recept je ŇAMí, je pravda, že když někdo řekně, že " nic moc" ať nejdříve zkontroluje jestli dal správně navážené ingredience a pak ať posuzuje Váš recept, protože jinak je to jeho výtvor ( originál s jinou gramáží). Používám digi váhu, je již cenově dostupná a musím říci, že bez váhy už bych být nemohla. Váše recepty mi moc chutnají a musím vám za ně tímto poděkovat. (mimochodem v poslední době máte málo přidaných dobrot tak se polepšete :-)) jen jsem chtěla dodat, že ruce si nenamáčím do vody ale do oleje.. olej pak neprská ahojky a pište opět něco ze své kulinářské dílny !!!!

  • Jana z VM | 8. 2. 2007 13:34

    Nevím, co jsou "ruské blinčiky", ale dejte si tam co chcete jiného, můj recept je prostě takový, jaký jsem napsala a jaký dělám. Když si ho někdo změní - moc česneku, moc tučné, už je to jeho recept, ne tento můj. To by se mohlo dělat kyselo bez octa (moc kyselé), krémy bez másla a cukru (moc tučné a sladké), ale o tom se už tady psalo několikrát.

  • Jana z VM | 8. 2. 2007 07:40

    Mně nepřipadá, že by česnek vadil, vyzkoušejte. Můj syn má rád hodně majoránky, karbanátky musejí být skoro zelené, ale je to tak dobré. Musíte taky vyzkoušet kolik strouhanky, aby nebyly karbanátky moc tuhé a nebo zase moc řídké. Nejlepší je niva, když má hodně té zelené plísně, když je jenom nažloutlá, není to ono.

  • Anonym | 7. 2. 2007 23:35

    Dost tučné, zdá se mi. Možná by se ta Niva dala s něčím zkombinovat. Napadají mě třebas ruské blinčiky, udělat je prostě naslano s přidáním Nivy.

  • Adél | 7. 2. 2007 17:24

    jůůů, to vypadá skvěle, vyzkouším, děkuji :-)

  • anonym | 7. 2. 2007 16:34

    "Nepřerazí" česnek chuť nivy? Zdá se mi ho moc.

  • Jana z VM | 7. 2. 2007 16:15

    Karbanátky neobaluji, jenom si namočím ruce ve vodě, aby se těsto nelepilo. Sýr se nerozteče, musí se dát na rozpálený tuk a hned zmírnit a pomalu propíct. Krásně to "voní" po celém bytě a je to opravdu dobrota a to i za studena.

  • Tereza Jarčušková | 7. 2. 2007 15:28

    Lidka, vynechajte ten chlieb a bude to v pohode. Je to samá bielkovina:)))

  • Anonym | 7. 2. 2007 14:27

    Nedávám žádné mléko a strouhanku, ale jenom Nivu a strouhaný tvrdý sýr, tak půl napůl. Karbanátky obaluji ve strouhance.

  • Lidka Kábrtová | 7. 2. 2007 13:37

    Jano, vypadá to moc zajímavě, sýry já ráda i když jsem ve fázi, kdy shazuju poslední tři kila...

  • Kateřina | 7. 2. 2007 13:03

    ten karbanatek se už v ničem neobaluje? nerozteče se ten syr? chtěla bych to vyzkoušet. diky.

  • kačatko na rybniku | 28. 1. 2007 11:22

    Skvělé. Rodina se shodla, že jsou lepší, než masové karbanátky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mléka / sýra Oběd Večeře Smažení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Majoránka Mléko Nakládané okurky Pivo Strouhanka Sůl Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbové karbanátky III.

Houbové karbanátky III.

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Vepřové kari

Vepřové kari

Rychlá broskvová buchta

Rychlá broskvová buchta

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Halušky s brynzou

Halušky s brynzou

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

17
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
12
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
10
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
9
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
8
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Karbanátky z nivy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact