• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kapustnica
Napište svůj komentář k receptu

Kapustnica

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapustnica
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • 2
      ks klobása
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      kg uzené maso 0,5-1
    • 1
      ks vepřové kosti
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      hrst sušené houby
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 5
      ks pepř celý kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžička ocet

Postup přípravy receptu

1
Do studené vody dám vařit všechny suroviny, oloupané a celé brambory, kromě klobásy. Vařím do změknutí masa. Před dovařením přidám celou klobásu, kterou poté nakrájím na kolečka, vepřovou kost vykostím a vložím také do polévky. Dochutím solí a vegetou, popř. octem.
2
Podávám se širokými nudlemi. Uzené maso mohu použít k hlavnímu jídlu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Slovenská kapustnica - zelňačka z…

Kapustnica s jogurtem

Kapustnica s jogurtem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Adela | 13. 2. 2008 15:53

    Kapustnica je u nas uz tradicna vianocna polievka :-) myslim, ze so zemepisnou sirkou sa vyrazne meni i postup pripravy. Niekde sa pridavaju susene slivky, inde sterilizovany hrasok. My najskor varime maso a klobasu, ked je makke, oddeli sa a pridavaju sa zemiaky vcelku (chytia uzasnu korku ) a susene hriby.Dochucuje sa octom a pre ziskanie farby aj paradajkovym pretlakom. Polievku podavame este s domacimi rezancami. Mnamka :)

  • KLára Moravická | 7. 9. 2007 09:25

    doporučuju tuto kombinaci masa: 0,5 kg vepřová plec, 0,2 kg uzené, 2 klobásy.

  • izabel | 31. 3. 2007 17:03

    suhlasim s Pavlou. babickyna kapustnica je najlepsia..skor sa ale priklanam bez tej klobasy..a brambory je vazne lepsie uvarit samostatne.. ale proti gustu ziaden disputat :)

  • Milan Daniel | 19. 2. 2007 12:46

    Tak nejlepší kapustnicu jsem uvařil před loňským Silvestrem a místo obvyklých klobásek jsem dal uzené koleno. Vařil jsem ho asi čtvrthodinku v tlakovém hrnci spolu se zelím a kořením, potom vyňal, oddělil maso a rozdělil je na menší částečky, přidal na kousky rozkrájené brambory a vařil v uzavřeném hrnci dalších deset minut, dokud nebyly měkké. Dnes se chystám na repete, minule jsem nedal sušené švestky, které jsou slovenskými občany doporučené, takže to hodlám napravit. Do talíře s kapustnicou přidávám ještě dvě lžíce zakysané smetany. Pokud vám vydrží polévka do druhého dne, je ještě o řád lepší. Jinak je kapustnica největším slovenským vynálezem hned po haluškách.

  • Káťa | 21. 12. 2006 14:56

    Taky ji tak dělám ale bez nudlí.Jím ji s chlebem. Pro zjemnění chutě je výborný přímo do kapustnice na talíři dát zakysanou smetanu.

  • Anna | 7. 11. 2006 10:25

    Já vařím zvlášť zelí v trošce vody a s bobkovým listem.Nakonec zavařím bramborové nudle./Nastrouhat jednu větší bramboru a přidat hrubou mouku aby to šlo vyválet/. Pak vyválím, nakrájím nudle a přidám k závěru vaření do polévky.

  • Pavla | 6. 11. 2006 11:21

    U nás kapustnici zbožňujeme, postup používám obdobný, akorát brambory vařím zvlášť a pak je dávám zvlášť na mističku, každý si přikusuje k polévce

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Klobása Kysané zelí Nové koření Ocet Paprika - sladká Pepř celý Sůl Sušené houby Uzené maso Vegeta Vepřové kosti
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová bábovka bez vajec

Čokoládová bábovka bez vajec

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Angreštové / rybízové knedlíky

Angreštové / rybízové knedlíky

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Chřest s bešamelovou omáčkou

Chřest s bešamelovou omáčkou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

38
Tvarohová rýže
Tvarohová rýže
22
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
22
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se…
20
Losos s bylinkovou krustou
Losos s bylinkovou…
20
Těstovinový salát s kuřecím masem
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Kapustnica
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact