• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Svíčková
    • 800
      g kančí maso svíčková
    • 4
      g pepř mletý
    • 4
      g sůl
    • 400
      ml červené víno
    • 4
      g jalovec bobule
    • 400
      ml olej
    • hrušky
    • 500
      ml hruškový džus
    • 5
      g kurkuma mletá
    • 11
      g rozmarýn sušený
    • 1
      lžička med
  • Omáčka
    • 100
      g mrkev
    • 100
      g celer
    • 100
      g petržel
    • 100
      g cibule
    • 500
      g cukr krystal
    • 400
      ml červené víno
    • 1
      lžička nové koření
    • 1
      lžička pepř celý černý
    • bobkový list
    • 680
      g šípková zavařenina
    • 1
      dl vývar

Postup přípravy receptu

1
**Postup:**
2
- maso očistíme a nakrájíme na cca 200g kusy, osolíme, opepříme bílým pepřem
3
- do červeného vína přidáme rozdrcený (namletý) jalovec a do této marinády vložíme připravené maso
4
- maso necháme min. 24 hod. marinovat
5
**Omáčka:**
6
- na oleji orestujeme do zlatova cibulku, přidáme, na kostičky nakrájenou, kořenovou zeleninu
7
- přidáme cukr krystal a necháme zkaramelizovat
8
- přidáme vodu, červené víno, vývar, celý pepř, bobkový list, nové koření a necháme provařit cca 1 hod. na slabém ohni
9
- nakonec přidáme šípkovou marmeládu a ještě necháme provařit, poté vše přecedíme přes jemný cedník nebo plátno
10
Doporučujeme podávat s bylinkovými knedlíky.
11
//Recept připravil šéfkuchař Jan Porubský a jeho team z restaurace [[http://www.cartouche.cz/|Cartouche]].
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kanec se šípkovou

Kanec se šípkovou

Kančí guláš

Kančí guláš

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena | 17. 9. 2014 22:10

    Krásná fotka, ale recept k ničemu- postup neúplný a půl kila cukru a skoro 3/4 kila marmelády na omáčku ??? :-$

  • labužník | 17. 4. 2014 19:30

    Doufám, že toho cukru má být jen 50 gramů ?!

  • Anna | 4. 2. 2013 13:34

    Na podzim jsem nelenila a udělala šípkovou marmeládu, takže mohu vyzkoušet recept. Jen mi není jasné, co s hruškovým džusem, hruškami a medem. Logicky bych hrušky podusila s medem a džusem. K masu bych přidala podušené hrušky. Maso se určitě dusí se zeleninou (jako klasická svíčková). :-*

  • MAREK | 29. 10. 2012 12:57

    Podle fotky určitě moc dobré :-) ale kolik hrušek a ten džus mám popíjet po jídle ? :-) jinak se zdá recept dobrý

  • Tom | 29. 7. 2012 19:38

    Kam se podelo maso? Zustalo v marinade naveky? :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Cukr krystal Hruškový džus Hrušky Jalovec Kančí maso Kurkuma Med Mrkev Nové koření Olej Pepř celý Pepř mletý Petržel Rozmarýn Šípková zavařenina Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Africké kari

Africké kari

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Jadran dort

Jadran dort

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

35
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
20
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Kančí gulášek od Veru
Kančí gulášek od Veru
Kančí karbanátky / sekaná
Kančí karbanátky / sekaná
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a…
Kandované kaštany
Kandované kaštany
  • Recepty.cz
  • Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact