• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kachní prsa na švestkách
Napište svůj komentář k receptu

Kachní prsa na švestkách

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachní prsa na švestkách
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kachní maso prsa
    • sůl
    • 3
      ks hřebíček
    • 1
      špetka skořice
    • zázvor
    • 300
      g švestky (až 400g) zralé
    • 2
      lžička med

Postup přípravy receptu

1
Kachní prsa omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče nebo zapékací mísy s víkem. Osolíme, posypeme 2 tlučenými hřebíčky (třetí necháme na švestky). Posypeme zázvorem a špetkou skořice. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zakryté při 150 °C.
2
Nepodléváme, nepoléváme šťávou. Když zbývá ještě přibližně 40 min., obložíme vypeckovanými půlenými švestkami. Švestky trošku posolíme, posypeme skořicí, zázvorem a dáme do nich ten jeden zbylý hřebíček. Až se rozpečou a začnou bublat, kachnu polejeme šťávou, stále pečeme zakryté.
3
Když zbývá asi 25 min., znovu polejeme a necháme dopéct odkryté při 200 °C, aby prsa měla krásně propečenou kůrčičku. Až se dopečou, rozpůlíme podélně a servírujeme.
4
Jako přílohu doporučuji bramborový knedlík a špenát. Maso a knedlíky polejeme švestkovou omáčkou, která nám vznikla při pečení. Jako vhodné pití doporučuji černé pivo nebo Svatovavřinecké víno.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí prsa na švestkách

Kuřecí prsa na švestkách

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iff | 12. 10. 2012 15:36

    Fantastické jídlo :-) , je to gurmánský zážitek!

  • zlobiq | 19. 8. 2011 10:33

    výborné, rozhodně zařadíme do častějších oblíbených jídel. švestky jsem přidávala po více než hodině pečení, v receptu není zmíněno co s medem, ale po ochutnání omáčky ke konci pečení, je zřejmé, že potřebuje přisladit. shodli jsme se, že jsme lépe připravenou kachnu ještě nejedli.

  • polmari | 15. 8. 2011 11:12

    Jaký je čas pečení? - Píšete "když zbývá 40 (20) minut ..." ale z kolika

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Kachní
Maso Drůbeží Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Kachní maso Med Skořice Sůl Švestky Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Kuskus zapečený pod grilem

Kuskus zapečený pod grilem

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

38
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
36
Bramborové noky
Bramborové noky
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
22
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Kachní prsa ala čína
Kachní prsa ala čína
Kachní prsa na fících
Kachní prsa na fících
Kachní prsa na meruňkách
Kachní prsa na meruňkách
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Kachní prsa s fenyklem a brusinkami
Kachní prsa s fenyklem a brusinkami
  • Recepty.cz
  • Kachní prsa na švestkách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact