• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jihočeské Kosmatice
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeské Kosmatice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g máslo
    • 120
      g hladká mouka
    • 2
      dl mléko
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • rostlinný olej
    • cukr
    • černý bez květy
    • skořice nebo sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Čerstvě utržené květy černého bezu, co nejhustší, omyjeme a necháme okapat. Ušleháme těstíčko z másla, mouky, mléka, soli a vajec. Mléko se při šlehání postupně přilévá. Těstíčko se nechá asi hodinu stát. Potom se na pánvi rozpálí olej a smaží se květy za stopku namočené v těstíčku.
2
Než se květy obrátí pro osmažení z druhé strany, nůžkami se ostříhá co nejlépe stopka - nemá dobrou chuť a je močopudná. Nakonec se osmažené květy pocukrují a popráší skořicí nebo se jenom posolí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kosmatice naslano

Kosmatice naslano

Zelňáky jihočeské

Zelňáky jihočeské

Jihočeské hnětýnky s čokoládou

Jihočeské hnětýnky s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 21. 6. 2016 09:32

    I po mě je to vzpomínka na dětství. Ale vždycky byly sladké, posypané moučkovým cukrem.

  • Jana | 6. 6. 2016 14:13

    Kosmatice je pochoutka mého dětství. Na sladko se nikdy nedělaly, na sladko se dělá květ akátu. Kosmatice mají zvláštní, kořeněnou příchuť, sýr ani žádné koření jsme nepřidávali, pouze sůl. Těším se na ně každým rokem. Nikomu nevnucuji, každý má jiné chutě a jiné preference, pro někoho třeba oběd bez masa nepřichází v úvahu.

  • Vituš | 29. 5. 2016 20:41

    Tohle nebude asi náš šálek kávy. Takhle se skořicí docela ano, ale slaná s bramborem a okurkou neprošla u nikoho. No co, zkusili jsme.

  • Iva | 21. 6. 2015 18:44

    Kdybych takhle měla vařit častěji tak manžel požádá o rozvod. Dochucení žádné, chuť žádná, na slano tedy úlet.

  • KaRa | 4. 3. 2013 12:50

    Květy černého bezu v tuhle dobu? Troška cenzury by v tomto ohledu neškodilo... O:-)

  • Simča Sládková | 14. 6. 2009 22:32

    Kluky jsem neviděla.... Taky mám spíš souvislé placky. Posílám foto k uveřejnění... S.

  • niobe nightingale | 14. 6. 2009 19:01

    Je zajímavý, že v pondělí připravovali kosmatice "Kluci v akci" - ale asi ani jeden neznal název kosmatice :D Nevim, jestli jste to taky někdo viděl, ale já jsem zvyklá udělat si tohle těstíčko hustší, aby výsledek byla jakože skoro souvislá >placka< ... Pánové z toho měli jednotlivé smažené kvítky. Jak to vypadá u vás?

  • Simča Sládková | 14. 6. 2009 13:52

    Tak dnes byly kosmatice k obídku. Nasladko je neznám, jíme je s bramborem a zeleninovou oblohou. A zkuste do těsta přidat jeden rozetřený stroužek česneku, nebo po osmahnutí první strany a otočení posypte kosmatice trochou strouhaného sýra - nejlépe uzeného. Je to přímo pochoutka!!!! S.

  • Ivana Selucká | 26. 5. 2008 16:45

    Kosmatice dělám každý rok a teď je jejich doba, budou příští týden, přijede vnučka. Jedli jsme je u babičky, pak moje děti a teď moje vnoučata. Ale na sladko to slyším poprvé, může to být dobré :)

  • Markéta | 20. 2. 2008 15:48

    To je dobrůtka, dělávaly jsme to doma, když jsem byla malá.

  • Alena | 15. 6. 2005 13:16

    Tak jsem to zkusila a je to moc dobroučký....k tomu nové brambory a tatarka ... lehká pololetní večeře

  • Pešek | 9. 6. 2004 11:41

    Dneska by to šlo .... nasladko a nebo naslano...uvidíme v sobotu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Oběd Večeře Smažení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý bez Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Rostlinný olej Skořice Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

29
Domácí granola
Domácí granola
18
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se…
18
Lotrinské madlenky
Lotrinské madlenky
16
Slovenské rohlíky
Slovenské rohlíky
15
Vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O…
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihofrancouzský salát
Jihofrancouzský salát
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
Jiný houbový gulášek
Jiný houbový gulášek
  • Recepty.cz
  • Jihočeské Kosmatice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact