• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jihoafrické bobotie s rozinkami
Napište svůj komentář k receptu

Jihoafrické bobotie s rozinkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihoafrické bobotie s rozinkami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Bobotie je tradiční jihoafrické jídlo z mletého masa, jehož chuť se krásně mísí s chutí sladkých surovin - rozinek a meruňkového džemu. Směs dochucuje koriandr, kari nebo kurkuma. Na vršku pokrmu nesmí chybět křupavá krustička z vajec a mléka.

Suroviny

4 porce
    • 1
      plátek bageta
    • 300
      ml mléko polotučné
    • 1
      ks červená cibule
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      lžíce kari
    • 1
      lžíce kurkuma
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst vlašské ořechy
    • 3
      lžíce meruňkový džem
    • 1
      ks citron
    • 5
      ks vejce
    • 30
      ml olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      hrst koriandr

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Do poloviny mléka namočte chléb. Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s mletým masem, kari, kurkumou, rozinkami, ořechy, džemem, citronovou šťávou a dvěma vejci. Na závěr do směsi natrhejte namočenou bagetu. Osolte, opepřete.

RADA: Jak vybrat kvalitní mleté maso bez přidané vody

2
Vložte na rozpálenou pánev s olejem a za stálého míchání smažte asi 5 minut. Poté přendejte do zapékací mísy.
3
Do misky rozklepněte zbylá vejce a dolijte zbytkem mléka, metličkou obě ingredience spojte. Přidejte nakrájený koriandr. Směsí zalijte orestované maso. Pečte 25–30 minut. Servírujte nakrájené s citronem a zeleninovým salátem. Tip: Do mléka a vajec můžete kromě koriandru přihodit i trochu nastrouhaného zázvoru.

RADA: Jak správně skladovat vajíčka

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso s bambusem a houbami

Hovězí maso s bambusem a houbami

Hovězí maso rendang

Hovězí maso rendang

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Hovězí FOOD
Oběd Večeře Pečení Afrika Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Červená cibule Citron Kari Koriandr Kurkuma Meruňkový džem Mléko polotučné Mleté maso Olivový olej Pepř mletý Rozinky Sůl Vejce Vlašské ořechy

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

132
Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
49
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
31
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Treska se smetanovým přelivem
Treska se smetanovým…
21
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Jidášky našich babiček
Jidášky našich babiček
Jidášovy provazy
Jidášovy provazy
Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal
Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O…
  • Recepty.cz
  • Jihoafrické bobotie s rozinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact