• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jemný cuketový páj z Balkánu
Napište svůj komentář k receptu

Jemný cuketový páj z Balkánu

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemný cuketový páj z Balkánu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček listové těsto po 250 g
  • Náplň
    • 4
      ks vejce
    • 50
      ml mléko
    • 4
      ks cuketa menší
    • 300
      g balkánský sýr
    • 4
      plátek toastový chléb světlý
    • 1
      lžíce petržel
    • 1
      špetka kopr
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce rostlinný olej 2-3

Postup přípravy receptu

1
Cukety nastrouháme na hrubo, posolíme a necháme 30 min. okapat v cedníku. Pak ještě rukou vymačkáme přebytečnou šťávu. Na oleji osmahneme 3 minuty, necháme vychladit. Vejce rozšleháme, přidáme rozdrobený sýr, petržel, kopr a smícháme s cuketou. Plech vyložíme pečícím papírem. Na něj položíme rozválené listové těsto, pak rozložíme náplň a přikryjeme druhým plátem těsta. Ostrým nožem nakrájíme na obdélníčky (zhruba 5x7 cm - nenakrojené se nepropeče). Pečeme na 170-180 °C podle trouby asi 20-25 minut.
2
Je dobrý jak teplý, tak za studena.
3
Střídku toastového chleba předem rozdrobíme a opečeme na sucho v pánvi nebo troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Jablkový páj

Jablkový páj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova | 28. 8. 2006 15:06

    Simco, to testo co popisujes, neni na paj ale na tazeny burek - je tak pracne, ze to delam akorat z naplni dyne a orechy na Stedry vecer. Jinak paj jsem delala aspon z 5 druhu test:-)

  • Simča Sládková | 27. 8. 2006 13:16

    Takový malý dotaz na autorku: pod slovem "páj" si nepředstavuji listkové těsto. Kdysi jsem jedla páje se švestkami, peklo se to v kulaté formě a bylo to tenulinké těsto a hooodně ovoce (takže dost dietní moučník). Těsto bylo nějaké jednoduché - asi jen voda + mouka (ale jaká?) + špetka soli + lžíce octa. Neznáte někdo správný poměr?????

  • Gabriela B | 9. 6. 2006 18:50

    Výborné, jako ostatně všechny recepty od paní Airan. Trochu jsem experimentovala a k cuketám jsem přidala nadrobno pokrájenou cibuli a červenou papriku, vejce jsem rozšlehala s trochou mléka a jednou kysanou smetanou. Airan děkuji za další skvělý recept.

  • Michaela Atherton | 26. 5. 2006 12:32

    Bez te vrchni vrstvy testa mi to pripomina quiche.

  • Marsí | 26. 5. 2006 09:53

    No tak se špenátem dělám běžně, ale s cuketou ještě ne...tohle p.Airan určitě vyzkouším. Mužík bude nadšený...jídla z Balkánu se sýrem on miluje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Cuketa Kopr Listové těsto Mléko Petržel Rostlinný olej Sůl Toastový chléb Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem

Sýrová pomazánka s česnekem

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Jablková buchta bez vajec

Jablková buchta bez vajec

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Sacher dort

Sacher dort

Kuře „65“

Kuře „65“

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

43
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
43
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
40
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
20
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
16
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Pizzař Braňo v Naked Attraction: Mezi penisy mu schovali vagínu!

Pizzař Braňo v Naked Attraction: Mezi penisy mu schovali vagínu!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Jemný cuketový páj z Balkánu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact