• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jehněčí kotlety
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí kotlety

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
5fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající jehněčí kotlety naložené v marinádě z medu, dijonské hořčice, citronu, petrželky a máty. Chutě krásně prostoupí a vězte, že jejich kombinace je naprosto neodolatelná. Tento pokrm si prostě okamžitě zamilujete.

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks jehněčí kotlety - 12
    • 120
      g máslo
    • 3
      lžíce řepkový olej
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na marinádu:
    • 6
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžička drcený česnek
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 3
      lžíce petrželka nasekaná
    • 3
      lžíce máta nasekaná
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • citronová kůra
    • 2
      lžíce sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravte marinádu. V hrnci prošlehejte med společně se sójovou omáčkou a zbylými přísadami. Vše společně promíchejte a nechte slabě ohřát, aby se všechny ingredience dobře spojily a rozvinuly své chutě. Dejte pozor, aby se nezačala směs vařit!

RADA: Další skvělé recepty z jehněčího masa!

2
Kotlety naklepejte, osolte a opepřete a naložte do vychladlé marinády. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte naložené minimálně 6 hodin, nejlépe však přes noc.
3
Na pánvi rozehřejte máslo s olejem a opečte kotletky do zlatohnědé ze všech stran, pak je poklaďte do máslem vymazaného plechu a vložte do trouby předehřáté na 230 °C, pečte 5 minut. Pak je znovu potřete směsí, ve které byly naložené, a slabě podlijte vodou. Snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 15 minut. Před podáváním nazdobte jemně nasekanou čerstvou petrželkou. Podávejte na teplých talířích s čerstvou zeleninou a pečivem.

RADA: Připravte si sekanou, která nepraskne podle VIDEO návodu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré

Dušené jehněčí kolínko s květákovo…

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Jehněčí
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Dijonská hořčice Drcený česnek Jehněčí kotlety Máslo Máta Med Olivový olej Pepř mletý Petrželka Řepkový olej Sojová omáčka Sůl

Sekaná, která nepraskne

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Kuřecí prsa v slanině

Kuřecí prsa v slanině

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Sekaná, která nepraskne

Poslední sledované recepty

51
Kohout na víně
Kohout na víně
51
Dvoubarevný závin
Dvoubarevný závin
50
Výpečky na víně
Výpečky na víně
49
Dýně na tymiánu
Dýně na tymiánu
48
Jehněčí na víně
Jehněčí na víně

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

Další doporučené recepty:

Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety na bylinkách
Jehněčí kotlety na bylinkách
Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail
Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…
  • Recepty.cz
  • Jehněčí kotlety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact