• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý narozeninový dort
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý narozeninový dort

autor: Katrys
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý narozeninový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • světlý korpus
    • 6
      ks vejce
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 180
      g moučkový cukr
    • voda
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • tmavý korpus
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • kakao
  • krém
    • 4
      ks máslo
    • 2
      ks salko

Postup přípravy receptu

1
Nachystáme si vejce na světlý korpus a dvě mísy. Oddělíme žloutek od bílku a bílky dáme stranou. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme do pěny, můžeme přidat trochu vody (10-20 ml), aby pak těsto nebylo příliš hutné.
2
Když máme hotovo, přimícháme mouku a asi 2/3 kypřícího prášku. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta (je lepší ho rozdělit na 2 části a přidávat postupně). Těsto dáme do vymazané a vysypané formy. Doporučuji nechat kraje vyšší, než střed, protože ten se během pečení nafoukne. Těsto pečeme ve středně vyhřáté troubě.
3
Stejně připravíme tmavý korpus, jen k mouce přidáme ještě kakao (každý podle své chuti).
4
Vychladnutý světlý korpus podélně rozkrojíme dlouhým nožem. Rozkrojené části můžeme namazat marmeládou, aby nebyly vlhké od krému.
5
Krém si nachystáme jednoduše: Máslo (pokud možno změklé) dáme do mísy a rozšleháme. Postupně přidáváme salko podle chuti. Pokud chcete tmavý krém, stačí přidat kakao, nebo krém můžete udělat z karamelového salka.
6
Než nám vychladne korpus, můžeme nechat krém ztuhnout v ledničce.
7
Spodní část světlého korpusu namažeme krémem (opět podle chuti - krém se dá snadno dodělat) a položíme na ni tmavý korpus, postup zopakujeme se světlým korpusem. Krémam namažeme i naboku a nahoře.
8
Dort můžeme celý polít čokoládou, nebo boky posypat kokosem/oříšky. Dozdobit si ho ale každý musí už podle sebe.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sarka137 | 29. 3. 2016 13:01

    Kolik celsia je tředně teplá trouba? Jo a co je salko?

  • Sarka137 | 29. 3. 2016 13:01

    Kolik celsia je tředně teplá trouba? Jo a co je salko?

  • dada | 8. 11. 2015 11:48

    Výborný jednoduchý recept,měla jsem uspěch díky :-)

  • petra | 26. 1. 2015 21:57

    Poprvé jsem dělala dort a bez jakýchkoliv zkušeností sem to zvládla na výbornou. výborný recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Salko Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Arabský chléb - Pide

Arabský chléb - Pide

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

30
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
13
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Z tanečního parketu rovnou na natáčení filmu Šviháci: Oblíbená porotkyně Tatiana Drexler je v jednom kole

Z tanečního parketu rovnou na natáčení filmu Šviháci: Oblíbená porotkyně Tatiana Drexler je v jednom kole

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Jednoduchý narozeninový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact