• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Játrová pochoutka z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Játrová pochoutka z domácí pekárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Játrová pochoutka z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí játra nebo vepřová
    • 500
      g mleté maso drůbeží nebo vepřové
    • 100
      g uzená slanina 70-100
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      pepř celý
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Játra nasekáme v el. sekáčku, rozmixujeme na kaši, nebo najemno umeleme. Cibuli totéž. Játra, cibuli, mleté maso, mouku smícháme, osolíme, opepříme, přidáme špetku majoránky a vypracujeme na vláčnou hmotu, která se podobá těstu. Nakonec špek nebo slaninu nakrájíme na malé kostičky, rozdrobíme do těsta a postupně vmícháme. U vepřového masa netřeba špek přidávat. Nádobu na pečení vymažeme sádlem. Hák nenasadíme. Masitou hmotu vložíme do nádoby a dáme péci na program pečení. Pečeme 1 a 1/2 hodiny. (Zpravidla program pečení třeba pustit znovu ještě na 1/2 hodiny). Po upečení nádobu vyndáme, necháme chladnout asi 10 minut. Pochoutku opatrně vyklopíme na talíř a necháme vychladnout. Pak zabalíme do alobalu a dáme vychladit do lednice.
2
Krájime na tenké plátky, podávame se chlebem, nebo houskou. Jídlo je obdoba játrového sýra, nebo salámu. Kuchařky a kuchaři si určitě ingredience obmění dle vlastní chuti. Důležité je, že na světě je nový nápad pro domácí pekárnu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PajaP *** | 30. 3. 2010 07:59

    Vyborna mnamka:-)

  • PajaP *** | 16. 3. 2010 21:35

    Vyborna mnamka, jen se mi to roztrhlo, priste asi mene cibule

  • Don Giovanni | 6. 12. 2008 17:26

    Jinak omlouvám se za opozdilou reakci. Neměl jsem net, protože kvůli opravě fasády mi ho odmontovali. Tenhle recept je spíše inspirace, dělá se třeba i s vejci a jinými ingrediencemi. Třeba smetanou, vegetou a česnekem, pepřem. Připomíná pak kachní játrový sýr. Vlastně falešná kachní paštika. :)Právě absence smetany, vajec a přebytku tuku ho dělá zase přijatelnějším pro zdravou výživu. :)

  • Don Giovanni | 6. 12. 2008 17:04

    Pani Gábino je to skvělý nápad. :) Jenom jsem uvažoval spíš tak, ab toho tuku nebylo vtom hodně. Ono jatýrka vždy chutnají lépe se sádlem, tukem, slaninou, jenomže třeba já mám i tak problémy s nadváhou. :o))Váš nápad je i tak perfektní.

  • Gábina H | 29. 9. 2008 10:43

    Hmm, tak by nebylo špatné pekárnu nejdřív vyložit plátky anglické slaniny..

  • Petr Šmíd | 28. 9. 2008 20:23

    Komentář netřeba, dobré zboží se pochválí samo.Pet

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Kuřecí játra Majoránka Mleté maso Pepř celý Sůl Uzená slanina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Salámová pomazánka III.

Salámová pomazánka III.

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Mexická polévka z naší hospody

Mexická polévka z naší hospody

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Caesar salát

Caesar salát

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

18
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína
13
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Játrová pochoutka z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact