• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jamajská bábovka nebo dort
Napište svůj komentář k receptu

Jamajská bábovka nebo dort

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jamajská bábovka nebo dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      dl polohrubá mouka
    • 1
      dl kokosová moučka
    • 1
      dl ořechy
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks kakao
    • 2
      dl cukr krupice
    • hera 1/2 kostky nebo máslo
    • 2
      dl mléko necelé
    • tuk a kokosová moučka na formu

Postup přípravy receptu

1
Vejce, cukr a tuk utřeme nejlépe v robotu, přidáme ostatní přísady a tolik mléka, aby vzniklo lité těsto. Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme kokosovou moučkou a vlijeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě, nejprve při 200° C, po zapečení stáhneme na 150 °C a dopečeme. Hotovou bábovku necháme prochladit ve formě, vyklopíme, polijeme čokoládovou, rumovou nebo citrónovou polevou a hustě posypeme strouhaným kokosem.
2
Pro slavnostnější příležitosti můžeme těsto upéct v dortové formě, 2x prořízneme, naplníme libovolným krémem nebo zavařeninou, polijeme polevou a sypeme kokosem. Před podáváním zdobíme bábovku i dort ušlehanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela Žišková | 1. 5. 2008 16:51

    Mňam! Díky rumu a skořici má zvláštní šmrnc, patří k mým oblíbeným :-)

  • Pája | 24. 5. 2007 18:19

    bábovka nás zas tolik nenadchla, chutnala jako obyčejný perník.

  • SV | 6. 1. 2007 19:36

    Pokud smíchám konzer. ovoce s krémem a naplním tím tento dortík, nepromáčí se ???

  • Anonym | 30. 5. 2006 17:38

    Taky mě moc chutná, dělám jako dort se šlehačkou a Oetker krémem, chuťka

  • Anonym | 30. 5. 2006 15:35

    je bajecna

  • Marie Rončáková | 22. 5. 2006 10:41

    Pekla jsem ji a je výborná, voňavá a neosychá. Vlastně ani nemá čas oschnout.

  • Emila | 18. 5. 2006 18:23

    Je pravda, že se dá různě obměňovat, přidávám část oříšků sekaných

  • Anonym | 5. 9. 2005 17:29

    Hezky vypadá i hezky chutná!!!!!!!!!

  • Hana Janů | 27. 6. 2004 15:01

    Upekla jsem ve věncové formě, dobře se povedlo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dorty Pečení Šlehání Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Jamajka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hnědý rum Kakao Kokosová moučka Mléko Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Výborné mandarinkové řezy

Výborné mandarinkové řezy

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

27
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
24
Míša řezy
Míša řezy
22
Panenka v pepřové omáčce
Panenka v pepřové omáčce

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Zrádci nasadili »Krokoměr důvěry«: Slzičky a velký zvrat!

Zrádci nasadili »Krokoměr důvěry«: Slzičky a velký zvrat!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Jamajská bábovka nebo dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact