• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Napište svůj komentář k receptu

Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy

autor: inka47
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Příprava těsta
    • 450
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 250
      g máslo / případně napůl s Herou /
    • 4
      ks vejce
    • prášek do pečiva / půl sáčku /
  • Tvarohová nádivka
    • 500
      g měkký tvaroh / ne vanička /
    • cukr krupice / podle chuti /
    • 2
      ks vejce / bílky použijeme na sníh /
    • 250
      g rebarbora
    • 250
      g jahody
  • Sníh
    • 120
      g moučkový cukr
    • 6
      ks bílek / do těsta i do tvarohu použijeme jen žloutky/

Postup přípravy receptu

1
Z hladké mouky, cukru, tuku, prášku do pečiva a žloutků / z bílků ušleháme později sníh / vypracujeme hladké nelepivé těsto. Třetinu těsta oddělíme, zabalíme do mikrotenu a uložíme do mrazničky. Zbylé těsto částečně rozválíme a dáme na lehce vymazaný plech a rukou těsto lehce rovnoměrně roztlačíme.
2
Tvaroh umícháme s cukrem / sladíme podle chuti, můžeme přidat i vanilkový cukr / s dvěma žloutky / bílky oddělíme a použijeme na sníh / a rozetřeme na těsto.
3
Rebarboru si připravíme dopředu / oloupeme a nakrájíme na kousky / a rovnoměrně poklademe na tvaroh. Jahody nakrájíme na plátky a poklademe na rebarboru.
4
Z 6 bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme cukr. Opatrně rozetřeme na ovoce.
5
Těsto z mrazničky nastrouháme rovnoměrně na sníh a dáme péci do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 20 min.
6
Příprava je trochu pracnější, ale výsledek stojí za to.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy - strouhané

Hraběnčiny řezy - strouhané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Jahody Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Prášek do pečiva Rebarbora Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na česneku

Kuře na česneku

Smažený kapr

Smažený kapr

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Čínská rýže

Čínská rýže

Losos na špenátové peřince

Losos na špenátové peřince

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

24
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
23
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Jahodovo-tvarohová roláda
Jahodovo-tvarohová roláda
Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)
Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)
Jahodovomalinový cheesecake
Jahodovomalinový cheesecake
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodový (ovocný) pohár
Jahodový (ovocný) pohár
Jahodový dort - krémový
Jahodový dort - krémový
  • Recepty.cz
  • Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact