• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkový salám
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový salám

autor: casino
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový salám
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g cukr
    • 500
      g jablka
    • 2
      ks citron
    • 250
      g lískové oříšky Strouhané
    • 100
      g mandle - loupané
    • oplatky Bílé
    • bílek
    • moučkový cukr Na obalení

Postup přípravy receptu

1
Cukr svaříme na nitku. Za stálého míchání přidáme na hrubo strouhaná jablka, šťávu i kůru z citronů. Vaříme a když hmota zhoustne, přisypeme oříšky. Za stálého míchání vaříme až hmota odpadává ode dna. Odstavíme z ohně a přimícháme mandle. Rozdělíme na dva díly, z každého uděláme váleček, obalíme pevně oplatkou a tři dny sušíme na prkénku na teplém místě. Usušené salámy vybalíme z oplatky, pomažeme bílkem, hustě obalíme v cukru a po oschnutí krájíme dle potřeby na tenké řezy. Vydrží několik měsíců. Z Kuchařky Naší Vesnice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový salám III.

Čokoládový salám III.

Vánoční jablkový vrkoč

Vánoční jablkový vrkoč

Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 4. 8. 2008 16:12

    Cukr na nitku: na 1kg cukru asi 300ml vody; roztok se vaří, až se táhne jako niť. Zkouška (poněkud bolestivá, teplota je kolem 106st.C): vařečkou kápnete na palec, přitisknete ukazovák a po oddálení se mezi prsty táhne slabá nitka. Nebo kápnout na talíř a opět zkouška prstem. Nejméně přesné je, při vytažení vařečky z rozvaru už tento neodkapává ale začíná se táhnout. To už je sice tzv. silná nitka, ale zde navadí. Kdyby se Vám to podařilo přehnat až téměř ke karamelu, lze celý proces opakovat, ale bacha, má to kolem 140st.C a přidáním vody se vyvíjí velké množství páry!!! .......Omlouvám se, ale v branži je to terminus technikus a neuvědomil jsem si, že ne každý to zná. Prohledal jsem tu recepty a našel pouze v LASKONKÁCH a ani tam není popis přípravy. Zato je tam "perla": LASKONKY z křehkého těsta...

  • Vladkka Nováková | 4. 8. 2008 13:16

    Nějak z tohoto receptu nejsem moudrá. S čím mám svařit ten cukr....? S vodou ? V receptu není uvedena....v jakém množství ? Zní to zajímavě, ale odrazuje mě to, že to není popsáno tak, abych to pochopila i já.

  • Oldřich Gargulák | 2. 8. 2008 08:47

    Dělávám měsíc před Vánoci. Pokud neseženete "jedlý papír" na obalení, dobré jsou i oplatky na hostie: http://www.unita.caritas.cz/eshop/index.php <<< Na balení je ideální bambusová podložka (jako na suši). Než začnete experimentovat (skořice,hřebíček,kokos a nevím co ještě), zkuste aspoň 1x dodržet recept, stojí to za to! Zkusil jsem do prochladlé hmoty zavinout sekanou čokoládu, obalit v praženém sezamu, přimíchat rozinky, sušené ovoce, pražené ovesné vločky, místo lískových-vlašské ořechy, nebo loupané-tedy pražené lískové ořechy, vypustit mandle... Z té oplatky se salám moc dobře nevybaluje; pokud jej necháte v ní, tak by se to mělo jmenovat spíše Jablkový kmen, nebo Jablka v popundeklu...

  • Oldřich Gargulák | 2. 8. 2008 08:46

    Dělávám měsíc před Vánoci. Pokud neseženete "jedlý papír" na obalení, dobré jsou i oplatky na hostie: http://www.unita.caritas.cz/eshop/index.php <<< Na balení je ideální bambusová podložka (jako na suši). Než začnete experimentovat (skořice,hřebíček,kokos a nevím co ještě), zkuste aspoň 1x dodržet recept, stojí to za to! Zkusil jsem do prochladlé hmoty zavinout sekanou čokoládu, obalit v praženém sezamu, přimíchat rozinky, sušené ovoce, pražené ovesné vločky, místo lískových-vlašské ořechy, nebo loupané-tedy pražené lískové ořechy, vypustit mandle... Z té oplatky se salám moc dobře nevybaluje; pokud jej necháte v ní, tak by se to mělo jmenovat spíše Jablkový kmen, nebo Jablka v popundeklu...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Svačina Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr Jablka Lískové oříšky Mandle - loupané Moučkový cukr Oplatky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dietní bramborový salát bez majonézy a jogurtu

Dietní bramborový salát bez majonézy…

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Halali-smetanová omáčka po našem

Halali-smetanová omáčka po našem

Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

37
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Jednoduchá rajská polévka
Jednoduchá rajská polévka

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Jablkový salám
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact