• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablečný ocet
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný ocet

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný ocet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Jablečný ocet
    • 1
      kg jablka ČERVENÁ!
    • 2
      l voda studená
    • 5
      ks hřebíček

Postup přípravy receptu

1
Jablka nastrouháme na umělohmotném struhadle i se slupkami. Vložíme je do 4 l lahve, zalejeme vodou, přidáme hřebíčky, zakryjeme celofánem a upevníme gumičkou. Láhev dáme na teplé místo a denně obsah promícháme po dobu 10 dní.
2
Pokud se objeví na povrchu bílá blána, neodstraňujeme ji, pod ní probíhá kvašení. Po 10 dnech obsah přecedíme přes gázu, láhev umyjeme a tekutinu vrátíme zpět. Další kvašení probíhá 20 dní - už nemícháme. Pak znovu přecedíme přes gázu a plníme do sklenic.
3
Jablečný ocet používáme do pokrmů nebo pro dobrou látkovou výměnu pijeme 3 x denně před jídlem - do 1 dl vody dáme 2-3 lžičky octa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný ocet - domácí výroba

Jablečný ocet - domácí výroba

Ocet z růží

Ocet z růží

Červený vinný ocet

Červený vinný ocet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • honza | 1. 1. 2013 21:03

    co se děla s tou blanou a kdy se objevi :-(

  • honza | 1. 1. 2013 21:03

    co se děla s tou blanou a kdy se objevi :-(

  • Tereza J. | 16. 10. 2008 07:13

    Vierka, je to ono:))) 3x som hľadala, keď som dala do vyhľadávania ako ingredienciu jablka, tak mi to vôbec nezobrazilo, prešla som všetko a nič. Inak sa mi to stalo viackrát, že som dala heslo a nezobrazilo mi všetko, neviem, čím to je.

  • Věra Štroblová | 15. 10. 2008 15:10

    Terezko "Jablková roláda" dej vyhledat :-)))

  • Marie L. | 15. 10. 2008 14:40

    Také mi je líto té nadúrody a tak jsem si pořídila sušičku a sušíme a sušíme. Křížaly jsou dobrá věc místo chipsů. A když honí mlsná, jsou hned po ruce.

  • Tereza J. | 15. 10. 2008 13:37

    Vieročka ďakujem, idem sa mrknúť, Jarka písala, že tu je, ja som vyhľadávala, pretože jabĺk je neskutočne veľa, ale nič také som nevidela. Asi som zle hľadala. Večer napíšem recept na jablkový koláč v pekárni, ale idem skontrolovať, či tam už nie je :)))

  • Věra Štroblová | 15. 10. 2008 08:59

    Terezko, nejdříve vše nejlepší k dnešnímu svátku :-))) Na tvou roládu si počkám, jen jsem chtěla upřesnit - na receptech jsem jednu Jablkovou roládu dělala a byla moc dobrá tak se mrkni jestli si nejsou podobné, poslala jsem i foto. Přeji krásný den !

  • Tereza J. | 14. 10. 2008 15:03

    Vierka, poslala som recept na jablkovú roládu, keď ju Ladenka uverejní, vyskúšaj, je rýchlo hotová ( aj zjedená ) :)))

  • Věra Štroblová | 14. 10. 2008 14:15

    Ach jo, Terezko, povidla jsem už dělala asi 4x, čatný 2x s jedné a půl dávky, strouhaných mám regál a ještě chci zkusit nutelu a kompoty, pekla jsem bábovku s jablky a skořicí - moc dobrá a jablečnou buchtu super Ňam, ale jak jsem tak četla o tom octu jak je zdravý, tak asi nacpu dvě zbývající třílitrovky a vyhodit to mohu vždycky. To jsem si říkala o bezinkovém víně a mohu říci, že je to vynikající dobrota, lepší než likér. No uvidím jak se dneska bude dařit :-)))) Doufám, že mě z těch jablek neklepne :-)))

  • Jarka O. | 14. 10. 2008 13:55

    Já dávám jablečný ocet do chleba místo obyčejného. Přijde mi jemnější i chutnější pro pečení. Ale ocet si kupuju, nedělám ho;-)

  • Oldřich Gargulák | 14. 10. 2008 13:50

    Ano, mám ho ve sklepě už 7let (bez hřebíčku).Byv odkojen klasickým 8%ním kvasným lihovým octem, jablečnému nemohu přijít na chuť.Žena se jím nějaký čas nalévala v rámci jakési diety...

  • Tereza J. | 14. 10. 2008 13:36

    Vierka, z jabĺk som robila kompót, potom kompót so slivkami, robím jablkové čatní ( recepty som vloťila dávnejšie ) , jablkovú nutelu a zavarila som nastrúhané jablká na koláč. A pečiem a pečiem, včera som robila koláč v pekárni, už som recept poslala, bol výborný :)))

  • Věra Štroblová | 14. 10. 2008 13:30

    Už jste to někdo zkoušel ??? nevím co dříve z jablek tak studuji :-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Jablka Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočkový salát se zelím

Čočkový salát se zelím

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
17
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
14
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Lenka Filipová stále v nemocnici: První slova dcery Lenny

Lenka Filipová stále v nemocnici: První slova dcery Lenny

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Jablečný ocet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact