• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Italský rýžový koláč - slaný
Napište svůj komentář k receptu

Italský rýžový koláč - slaný

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 150
      g máslo
    • 70
      ml studená voda
    • 200
      g rýže parboiled
    • 1
      ks cibule
    • 1
      plátek slanina hrubsi platek (muze byt anglicka)
    • 1
      hrst sušené houby
    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce strouhaný parmazán nebo Grana Padano
    • petrželová nať hrstka

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla a vody (přidáme půl lžičky soli) vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout v lednici minimálně 30 minut. Rýži dáme vařit do dostatečného množství slané vody po dobu uvedenou na obalu. Po uvaření slijeme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Houby propláchneme a vložíme do vlažné vody. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a jemně osmahneme na trošce másla, přidáme vymačkané a na kousky nakrájené houby, promícháme. V míse rozmícháme celá vejce, přidáme rýži, směs cibule a hub, 4 lžíce strouhaného sýru, pokrájenou petrželku, osolíme, opepříme a vše promícháme.
2
Těsto vyválíme a vložíme do dortové či koláčové formy tak, abychom měli pokryté i okraje. Těsto propícháme vidličkou. Formu můžeme vymazat a vysypat moukou a nebo použijeme pečící papír. Na těsto vložíme rýžovou směs, povrch vyrovnáme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu cca 30 minut. Chvíli před dopečením posypeme zbylým sýrem a dopečeme. Podáváme teplé i studené.
3
Jedná se o italský tradiční recept z města Piacenza v kraji Emilia-Romagna.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Italský vláčný koláč s blumami

Italský vláčný koláč s blumami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 12:02

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:11

    Prosim o pridani receptu do italske kuchyne, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Rýže
Pokrmy Chuťovky Z rýže Slané Svačina Večeře Pečení Vaření Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Máslo Petrželová nať Polohrubá mouka Rýže Parboiled Slanina Strouhaný parmazán Studená voda Sušené houby Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablka v županu

Jablka v županu

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Jednoduchý jablkový koláč

Jednoduchý jablkový koláč

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Kávový korpus

Kávový korpus

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchý jogurtový beránek

Zauzená vepřová panenka

Zauzená vepřová panenka

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

24
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Vánoční vanilkové rohlíčky
Vánoční vanilkové…
16
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Italský hříbkový salát
Italský hříbkový salát
Italský melounový salát s mozzarellou
Italský melounový salát s mozzarellou
Italský rajčatový krém s vaječnými obláčky
Italský rajčatový krém s vaječnými…
Italský rýžový salát
Italský rýžový salát
Italský vláčný koláč s blumami
Italský vláčný koláč s blumami
Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
  • Recepty.cz
  • Italský rýžový koláč - slaný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact