• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment
Napište svůj komentář k receptu

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

autor: Institut Kompliment
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      ks mrkev
    • 80
      g hrášek
    • 1
      ks cuketa
    • 200
      g fazole v mírně slaném nálevu
    • 100
      g italské těstoviny mušličky Conchigliette
    • strouhaný parmazán na posypání
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 2
      stroužek česnek
    • bazalka
    • oregáno
    • bobkový list
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička olej (slunečnicový, řepkový, olivový pro tepelnou přípravu)

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme cibuli a na trošce oleje ji osmahneme spolu s česnekem. Přidáme fazole a nakrájenou mrkev. Promícháme a zalijeme 1,5 l – 2 l vody (záleží, jak chceme mít polévku hustou). Necháme 10-15 minut povařit.
2
Přidáme oloupaná a podrcená rajčata. 10 minut povaříme, přidáme na kousky nakrájenou cuketu a dalších 10 minut vaříme.
3
Do polévky nasypeme těstoviny a za občasného míchání vaříme 20-30 minut.
4
Až budou těstoviny al dente, přidáme hrášek, promícháme a polévku dochutíme oregánem, bazalkou a bobkovým listem, dle chuti osolíme a opepříme barevným pepřem.
5
Nakonec polévku posypeme nastrouhaným sýrem parmezán.
6
----
7
//
8
Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.//
9
----
10
Energetická hodnota:
11
Hodnoty (pro 1 porci):
12
Energetická hodnota: 1470 kJ
13
Bílkoviny: 15 g
14
Sacharidy: 64 g
15
Tuky: 3,6 g
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajčatová polévka Institutu Kompliment

Rajčatová polévka Institutu Kompliment

Kuřecí prsa na zelí Institutu Kompliment

Kuřecí prsa na zelí Institutu…

Kuře s chřestem v alobalu Institutu Kompliment

Kuře s chřestem v alobalu Institutu…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peter | 29. 8. 2016 09:52

    Kde udelali soudruzi z institutu chybu ??? :-))

  • Marie Vlckova | 22. 1. 2016 06:51

    Testoviny "al dente" 20-30 minut? Ten bobkovy list se vubec nevari?

  • Šárka | 25. 6. 2014 11:35

    Cuketa veřená 30 minut je na sra.ku, stejně rozvařené budou i těstoviny. "blijící smajlík

  • dagmara17 | 19. 2. 2013 11:24

    Výborná polévka :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Minestrone
Zdravě i chutně Polévky Oběd Večeře Pozdní večeře Vaření Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Česnek Cibule Cuketa Fazole Hrášek Italské těstoviny Mrkev Olej Oregáno Pepř mletý Rajčata Strouhaný parmazán Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované steaky

Marinované steaky

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Lívance s tvarglemi

Lívance s tvarglemi

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Rybí steak

Rybí steak

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Čočková polévka

Čočková polévka

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

42
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
21
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
19
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Vanilkové rohlíčky - rychlé
Vanilkové rohlíčky -…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Patrik Hezucký (†55) zemřel: První detaily pohřbu!

Patrik Hezucký (†55) zemřel: První detaily pohřbu!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Italská omeleta 2
Italská omeleta 2
Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky
Italská orzo polévka s bazalkovými…
Italská pizza
Italská pizza
Italská pomazánka
Italská pomazánka
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská trikolora
Italská trikolora
  • Recepty.cz
  • Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact