• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Išelské dortíčky bez lepku
Napište svůj komentář k receptu

Išelské dortíčky bez lepku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 45
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské dortíčky bez lepku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato vánoční klasika má svůj původ v rakouském městečku Bad Ischl, kde si ji oblíbil císař František Josef I. Kakaová kolečka slepovaná krémem a zdobená čokoládovou polevou si můžete připravit i v naší bezlepkové verzi.

Suroviny

3 porce
  • Těsto:
    • 210
      g bezlepková směs jizerka hladká + na poprášení
    • 70
      g moučkový cukr
    • 20
      g kakao
    • 140
      g máslo
    • 40
      g mleté ořechy
    • 2
      špetka skořice - mletá
    • 300
      g čokoládová poleva a ořechy na dokončení
  • Máslový čokoládový krém:
    • 3
      ks žloutky
    • 120
      g moučkový cukr
    • 375
      g máslo - 500 g
    • tuzemák dle chuti
    • 4
      lžíce kakao - 5

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 190 °C, 2–3 plechy vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto důkladně zpracujte dohladka. Těsto rozdělte na několik kusů a na moukou poprášeném vále každý ještě obalte v mouce a dotenka rozválejte na sílu asi 3–5 mm. Netlačte na těsto příliš, jen ho zlehka vytahujte do stran. Pokud se lepí, poprašte ho ještě moukou.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky!

2
Vykrájejte kolečka a pomocí nože je přeneste na plech. Pečte asi 10–12 minut, dokud nezačnou hnědnout. Vytáhněte je a nechte zcela vychladnout.
3
Připravte krém. Ve vodní lázni ušlehejte ručním šlehačem žloutky s cukrem do husté, co nejvíce zahřáté pěny. Vyzkoušejte prstem, a když směs pálí jako horké cappuccino, přendejte ji do mísy robotu. Přilijte tuzemák a za pomalé rychlosti promíchávejte, dokud směs nevychladne, jinak by se na jejím povrchu vytvořil cukernatý škraloup a krém by nebyl hladký. Přidejte máslo a kakao. Chvíli šlehejte pomalu, pak za vyšších otáček, dokud krém není krásně nadýchaný. Bohatě naplňte sušenky.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

4
Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě v krátkých intervalech (30 sekund) rozehřejte polevu. Kolečka v ní namáčejte a rozkládejte na pečicí papír. Ještě než zaschnou, ozdobte je mandlí nebo ořechem. Cukroví uložte do chladu.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Išelská kolečka

Išelská kolečka

Išelské sobí hlavičky

Išelské sobí hlavičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví FOOD Vánoce
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezlepková směs Jizerka Čokoládová poleva Kakao Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Skořice - mletá tuzemák žloutky

Čokoládová poleva

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

Těstovinový salát s nakládanou…

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Čokoládová poleva

Poslední sledované recepty

62
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
59
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
26
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
25
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
24
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Irský soda chléb
Irský soda chléb
Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Išelská kolečka
Išelská kolečka
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
  • Recepty.cz
  • Išelské dortíčky bez lepku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact