• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Indonéské kuře Rendang
Napište svůj komentář k receptu

Indonéské kuře Rendang

autor: imagoimagor
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indonéské kuře Rendang
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g kuřecí maso prsa
    • 160
      g rýže basmati
    • 3
      lžíce kešu oříšky solené
    • 1
      ks brokolice menší
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • olej
  • koření
    • 2
      lžička kurkuma
    • 1
      lžička sambal nebo jiné chili koření
    • 1
      lžíce maizena
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule velmi nadrobno nasekaná, případně rozmixovaná
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 3
      lžička rajský protlak
    • 2
      lžička cukr krystal nebo třtinový
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžíce studená voda
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si smícháme v misce všechny suroviny na směs koření. Směs si můžeme připravit i předem a nechat uležet v lednici. Brokolici si rozdělíme na růžičky. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme a rozpůlíme. Kešu oříšky si nahrubo nasekáme.
2
Rýži propláchneme, zalijeme 250 ml horké vody, přikryjeme pokličkou a dáme dusit do předehřáté trouby na 20 minut. Do hotové rýže vmícháme kešu oříšky, které nám rýži zároveň i osolí.
3
V hluboké pánvi si rozpálíme olej a restujeme v něm kuřecí nudličky asi 5 minut. Pak přidáme žampiony a společně restujeme dalších zhruba 5 minut, dokud "nepovolí" a neuberou na objemu. Pak vmícháme směs koření, krátce orestujeme a zalijeme 150 ml vody. Vaříme dalších 5-10 minut, občas promícháme. Máme-li málo omáčky, přidáme trochu vody.
4
Brokolici si připravíme v páře nebo krátce povaříme v osolené vodě (max. 5 minut).
5
Na talíře nandáme kuřecí kousky v omáčce, oříškovou rýži a růžičky brokolice. Podáváme s vhodným bílým vínem. Jedná se o původní recept z Indonésie, který hraje výraznou orientální chutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí maso rendang

Hovězí maso rendang

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Kuře v zeleninové omáčce II.

Kuře v zeleninové omáčce II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kouťák | 14. 6. 2011 12:44

    hodně upravený po evropsku, co tam dělá rajskej protlak, brokolice a žampiony nevim. Chybí ti tam citronová tráva a vůbec celej ten postup je špatně. Hlavním principem rendangu je přece vyvaření vody z kokosového mléka za stálého míchání. Kde je tady napsáno kokosové mléko !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Vaření Dietní Indonésie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Čerstvé žampiony Česnek Cibule Cukr Kešu oříšky Koriandr - mletý Kuřecí maso Kurkuma Maizena Mletý kmín Olej Rajský protlak Rýže Basmati Sambal Studená voda Sůl Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
16
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
14
Vajíčkovo - okurková pomazánka EXTRA zdravá
Vajíčkovo - okurková…
13
Salát z červeného zelí s hráškem
Salát z červeného zelí s…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Indonéské kuře Rendang
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact