• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hustá, kyselá fazolová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Hustá, kyselá fazolová polévka

autor: vybusna
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hustá, kyselá fazolová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g brambory
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 70
      g rajský protlak
    • 4
      stroužek česnek
    • 1,50
      dl smetana na vaření
    • 4
      lžička sůl
    • 7
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Očištěné a na kostky nakrájané brambory uvařime v osolené vodě cca 1 l, přidáme fazole i s nálevem.
2
Na rozpáleném oleji zpěníme posekaný česnek, přidáme 3 lžíce hladké mouky, kterou rozmícháme a necháme spojit do hladké zásmažky, do 1 dcl vody přidáme 2 lžíce octa a zalejeme zásmažku, znovu rozmícháme do hladka a když začne houstnout, vlejeme do vroucí polévky. Přidáme rajčatový protlak.
3
Necháme přejít varem, aby se polévka spojila se zásmažkou i protlakem.
4
Nakonec ve smetaně rozmícháme 1 lžíci hladké mouky, aby nebyly hrudky, a vlejeme do polévky. Necháme přejít varem a odstavíme.
5
Moja maminka když dělá zásmažku, tak nechá na tuku vyškvařit uzenou slaninu, nebo nechá v polévce vyvařit kůži z domácí uzené slaniny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hustá zeleninová polévka s cizrnou

Hustá zeleninová polévka s cizrnou

Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní rajčatová polévka

Úžasná hustá, krémová a lehce…

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenickaa | 14. 11. 2010 08:35

    Opravdu výborná,dala jsem jen bílé fazole v rajské omáčce, protože nebyl po ruce protlak, ale jinak dle receptu a je to mňamka :-)

  • Markéta Roubalová | 23. 9. 2009 11:38

    Výborná!! Já vše udělala v jednom hrnci. Začala jsem jíškou a na ni nalila litr vody a pak už vše podle popisu. Neměla jsem rajský protlak, takže byla bez něj a taky byla výborná. Za 1!!

  • Markéta Roubalová | 22. 9. 2009 12:17

    Výborná! Já vše udělala v jednom hrnci, začala zásmažkou s hrubou moukou a po rozníchání dolila do 1l a přidala fazole a brambory a pak už postup stejný. Dávám za 1 !

  • Daniela Frýdecká | 27. 4. 2009 20:47

    Vidím,že už dlouho nikdo nechválil ...výborná zbytek zbaštil k večeři syn, ten je z ní úplně na větvi.

  • Daniela Frýdecká | 25. 4. 2009 14:25

    Opravdu dobrá, moc šancí jsem jí nedávala,ale mlaskali všichni, super:-)

  • Jolana Christová | 16. 3. 2009 11:52

    Polévku jsem dnes uvařila a opravdu je moc dobrá, asi ani nebudeme jíst hlavní jídlo, docela nás zasytila :-))

  • Romana Marešová | 10. 5. 2008 12:12

    DÍKY TÉTO POLÉVCE JSEM ZAČALA OPĚT JÍST FAZOLE JE PROSTĚ SUPER!!

  • Lucie Krejčí | 24. 11. 2007 12:33

    Dnes jsem vařila k obědu, vyvařila jsem i kůži ze špeku a zásmažku dělala také podle rady se špekem,a můžu říct...............že vážně nezbylo vůbec nic. Byla opravdu vynikající a všem se jen boule za ušima dělali :-)) Myslím že výborná by i byla v malém kulatém vydlabaném chlebíku ??!!Každopádně dávám velkou jedničku a díky.

  • Jana Pátková | 29. 10. 2007 15:00

    Tak paní Radko, šla jste mi přímo do talíře,já jsem ten chleba přikusovala, ale ten "maglas" to bude asi lepší, příště uvařím a dám přílohy dle rady, ale opravdu říkám, v polévce musí stát lžíce, hustá, a kořeněná, a k tomu klobása, nebo uzené vyvařeno v polévce a teď mě prosím omluvte, jdu zase vařit - co také, tady mám dělat, vařit a diskutovat o tom, co je dobré, co umíme a rádi se podělíme s námi , co někdy "tápeme" ve vaření, a k takovým patřím i já, někdy neumím a někdy jsem lepší, ale takový je život. Moc Vás všechny zdrraví Jana-neumětelka nebo-li někdy i umětělka. Ahoj.

  • Radka Chmelova | 29. 10. 2007 14:40

    Tuto polievku robi moja maminka, je skvela, dokazem jej zjest za hrniec.Vrelo odporucam nalamat do toho na tanieri chlieb, a urobit si taky maglajs, a potom to zjest!

  • Jana Pátková | 27. 10. 2007 19:19

    Také já ji dnes uvařila,velice dobrá, neměla jsem slaninu, tak jsem tam šoupla čabajku,a byla to fantazie v bříšku.Dávám 1.

  • Jitřenka Němcová | 27. 10. 2007 12:15

    Píšu, jak jsem slíbila. Právě jsme dojedli a fazolová polévka byla skutečně skvělá. Sice jsem zapoměla na brambory a fazole jsem měla jen v tomatě, ale skutečně chutnala i mně, která fazole nemusí. Můj muž chrochtal blahem. Dávám první jedničku a díky za recept.

  • Tereza J. | 27. 10. 2007 07:32

    Mina, tak tú kožu zo slaniny sme dávali aj my vyvariť do akejkoľvek fazuľovej polievky :))) Ja ju nedávam, pretože kupujem slaninu bez kože. Ale som rada, že ste mi to pripomenuli:)))

  • Jitřenka Němcová | 26. 10. 2007 23:04

    Tak tohle zní fakt dobře. Můj muž se po fazolačce může utlouct,tak zítra zkusím uvařit k obědu a pak dám vědět,jak chutnala. A taky oznámkuji:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Fazole ve slaném nálevu Hladká mouka Ocet Rajský protlak Rostlinný olej Smetana na vaření Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Moravské kuře

Moravské kuře

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

120
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
47
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
37
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
36
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
34
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Hustá, kyselá fazolová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact