• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hrušková povidla II.
Napište svůj komentář k receptu

Hrušková povidla II.

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrušková povidla II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg hrušky
    • 500
      g jablka
    • 500
      g cukr krupice
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 3
      balíček petosa
    • 1
      balíček petol

Postup přípravy receptu

1
Z hrušek a jablek odstraníme jádřince a umeleme na masovém strojku.
2
Přidáme kyselinu citronovou a dusíme, až začnou houstnout, přidáme 3/4 z množství cukru a znovu dusíme.
3
Zbytek cukru smícháme s petosou a přidáme ke zhoustlým povidlům a ještě několik minut povaříme.
4
Doplníme petolem, který rozpustíme v trošce vody a procedíme přes cedníček. Povidla ještě krátce necháme přejít varem a plníme do suchých sklenic.
5
Naplněné sklenice bez víček dáme do teplé trouby, aby se na povrchu utvořil škraloup, potom zavíčkujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Hrušková bryja s plackami

Hrušková bryja s plackami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 30. 8. 2008 23:54

    povidla jsou dobrá, ale příliš dlouho se vaří a z takového množství čerstvého ovoce nakonec byly 4 malé skleničky.Tak jsem je ozdobila cervenou kosteckou a obvazala provazkem a mam z nich radost jako z takovych poctivych zaslouzenych soliteru!

  • Daniela Burdová | 17. 9. 2007 15:07

    Ano, pektogel je náhrada za petosu a petol. Ale myslím, že ho není vůbec potřeba použít, jablka a kyselina citrónová želírují dostatečně a když necháte povidla zaschnout v troubě neměly by se kazit.

  • Věra Petříková | 26. 9. 2006 09:59

    Problém je, že petosa se již dávno nevyrábí a petol také ne. Vyrábí se pektogel a spousta dalších přípravků, ale nikdo se nedoví, jestli je to náhrada za petosu , či je to něco jiného. A teď, babo raď!

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Ovoce Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrušky Jablka Kyselina citronová Petol Petosa
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Turecký med

Turecký med

Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Čokoládová buchta z remosky

Čokoládová buchta z remosky

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

26
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
16
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
14
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
12
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
12
Pravé špecle
Pravé špecle

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Proměna Sandry Pogodové: Vzpoura kadeřníkovi! Sama vzala nůžky a…

Proměna Sandry Pogodové: Vzpoura kadeřníkovi! Sama vzala nůžky a…

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

  • Recepty.cz
  • Hrušková povidla II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact