• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Hráškovo pórkový krém
Napište svůj komentář k receptu

Hráškovo pórkový krém

autor: Klerisek
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hráškovo pórkový krém
Hráškovo pórkový krém
Hráškovo pórkový krém
Hráškovo pórkový krém
Hráškovo pórkový krém
Hráškovo pórkový krém
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Zelenina
    • 1
      ks cibule -menší postačí
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks mražený hrášek
    • 1
      ks kořen petržele
    • 10
      g máslo -kousek másla
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce řepkový olej -může být i slunečnicový
    • 200
      g smetana 12%
    • 2
      ks knorr bohatý bujon zeleninový

Postup přípravy receptu

1
Očistíme si zeleninu a nakrájíme na kolečka pórek, mrkev a petržel. Cibuli nakrájíme na jemno. Do hrnce si necháme rozpustit máslo a olej. Poté hned dáme nakrájenou cibuli, pórek a mírně necháváme restovat. V mezičase si uvařím v konvici 1,25 l vody (pozn.: může být i vývar)

RADA: Polévky, které zaženou hlad

2
Až je cibule a pórek mírně orestovaný, nasypeme hrášek + nakrájenou zeleninu do hrnce a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujón, sůl, pepř a vaříme. Vaříme zhruba 10-15 min. dokud nezměkne mrkev. Až je mrkev měkká, přidáme smetanu.. povaříme a vypneme sporák. Vezmeme si mixér a všechno v hrnci rozmixujeme, až nám vznikne hustý krém.. a je HOTOVO ♥

RADA: Jak rychle nakrájet cibuli? Podívejte se na VIDEO

3
Moje mamka ještě přidává brambory na úplné zahuštění :) Já občas dávám nakonec opečené plátky slaninky, kterou poté ještě nakrájíte na malé kousíčky a podáváte na talíři :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svěží hráškovo-česnekové gazpacho

Svěží hráškovo-česnekové gazpacho

Těstoviny s hráškovo-mátovým pestem a chřestem

Těstoviny s hráškovo-mátovým pestem a…

Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Hrášková a hrachová
Zdravě i chutně Polévky Oběd Večeře Vaření Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Knorr Bohatý bujon zeleninový Kořen petržele Máslo Mražený hrášek Mrkev Pepř mletý Pórek Řepkový olej Smetana 12% Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

31
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
28
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Novinky ČT pro rok 2026: Vrací se Peče celá země! Kompletní přehled novinek

Novinky ČT pro rok 2026: Vrací se Peče celá země! Kompletní přehled novinek

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Hrášková šakšuka
Hrášková šakšuka
Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Hráškové rizoto
Hráškové rizoto
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový krém
Hráškový krém
Hráškový krém s krutony
Hráškový krém s krutony
  • Recepty.cz
  • Hráškovo pórkový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact