• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 89
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • pepř mletý :čerstvě mletý nebo drcený
    • 250
      ml smetana
    • 4
      ks hovězí maso
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

1
Steaky jemně naklepeme, abychom nenarušili jejich strukturu (stačí pouze klouby rukou). Dobře posypeme pepřem. Nesolíme! Olej rozehřejeme na těžké, nejlépe litinové nebo grilovací pánvi.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
**RARE STEAK** (krvavý): Steaky zprudka opečeme z obou stran (z každé asi 2 minuty).
3
**MEDIUM STEAK** (středně propečený): Po první minutě prudkého smažení plamen zmírníme a maso dopékáme 2 minuty po obou stranách.
4
**WELL DONE** (propečené): Steaky opékáme 5 minut po obou stranách,během pečení postupně snižujeme plamen.
5
Při obracení v žádném případě nenapichujeme steaky na vidličku, aby nevytekla šťáva. Hotové steaky vyjmeme, osolíme, necháme na teplém místě a doděláme omáčku.

RADA: JAk na správně šťavnatý steak?

6
Výpek z pánve zalijeme smetanou, osolíme a můžeme přidat i mletý pepř. Krátce povaříme, aby omáčka zhoustla. Hotovou omáčkou pak pepřové steaky na talíři přelijeme.
7
Pokud chceme omáčce dodat výraznější chuť, přidáme do pánve vysmažit i kousek uzeného špeku.
8
Na steaky můžeme použít nejen zadní hovězí, ale i přední. S výběrem nám poradí každý dobrý řezník.
9
Podáváme s bramborovou přílohou, například s rozpečenými bylinkovými bramborami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Steak na pepři dle Karla Pinka

Steak na pepři dle Karla Pinka

Steak s houbovým přelivem

Steak s houbovým přelivem

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hobit | 29. 12. 2016 14:09

    jenom barbar :-S

  • Marcela | 6. 12. 2016 05:48

    Připraveno včera manželovi s láskou. Děkuji, bylo to výborné.

  • Marcela | 6. 12. 2016 05:47

    Připraveno včera manželovi s láskou. Děkuji, bylo to výborné.

  • Lenny | 10. 10. 2016 13:55

    Mam kamarada kuchare a ten dela ty nejlepsi steaky na svete a s peprovou omackou a domacima hranolkama :-* OYes

  • sakumprásk | 15. 6. 2016 07:48

    chrocht chrocht, nebe v hubě :-D

  • Elis | 5. 2. 2016 14:42

    Skvělé <3 To nemělo jedinou chybičku :-))

  • Iva Kočárková | 10. 10. 2015 17:18

    Moje první dva bifteky dopadly nad očekávání, děkuji za recpet.

  • Honza | 16. 5. 2015 20:45

    SUPER 8-)

  • Věra Šarbochová | 23. 5. 2014 14:00

    Tohle je přesně to co jsem hledala.Já tedy žádnou krev co teče z masa nesnesu,takže jsem propekla maso důkladně a bylo to perfektní a rychlé.Děkuji.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 11. 2013 15:51

    Popis přípravy steaku je dobrý, pepřová omáčka je trochu zjednodušené verze, určitě se s tím dá více vyhrát (brandy, flambování, nakládaný zelený pepř).

  • Gréta | 3. 11. 2013 08:25

    Kdo to naklepává? :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Grilování & BBQ Grilované hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hovězí maso Olej Pepř mletý Smetana Sůl

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé BE-BE řezy

Rychlé BE-BE řezy

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Cizrnová pánev

Cizrnová pánev

Cuketa se šunkou

Cuketa se šunkou

Brokolicové nebo květákové lívance

Brokolicové nebo květákové lívance

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

27
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
26
Kuřecí piccata
Kuřecí piccata
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské cupcakes…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou
Hovězí s prosciuttem a hořčicovou…
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
  • Recepty.cz
  • Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact