• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Houbový salát - zavařený
Napište svůj komentář k receptu

Houbový salát - zavařený

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbový salát - zavařený
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg houby
    • 1
      kg paprika
    • 1
      kg cibule

Postup přípravy receptu

1
Houby nakrájíme, tři minuty svaříme ve vodě, nasypeme do mísy. Přidáme papriku - cca poloviční množství hub - nakrájenou na proužky, dále cibuli nakrájenou na proužky, cca čtvrtinové množství hub. Promícháme, nasypeme do sklenic, zalejeme klasickým Dekem na okurky, steriluji 20 min. na 90 °C.
2
Je to fakt výborný houbový salát. No a když mám hub hodně, tak svařené houby nacpu do tlačenkového nebo salámového střeva, zavážu a dám do mražáku. Dle potřeby odkrajuji pod maso, do polévky, nebo i na smaženici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 10. 10. 2013 10:11

    Děkuji za recept!!! Salát je opravdu výborný, nejlepší je k pečenému masu, ale dá se jíst jen tak samotný a jakmile jednou začnete, tak sníte celou skleničku. Určitě doporučuji a zakládám do oblíbených receptů.

  • marie mateju | 14. 7. 2009 17:31

    dneska jsem ho dělala,jsem zvědavá jaký to bude. ZATÍM NEZNÁMKUJU.

  • Jana Remková | 13. 1. 2008 12:45

    Tak Světlano! Dříve jsem se tady jaksi nedostala.Musím ti zdělit,že je to vynikajícíííí!To vlastně jde posoudit až teď v zimě.Na Silvestra se jich snědlo až až!Asi jich budu mít málo,moje dcera otěhotněla a může se za něma utlouct!! Ahoj Jana

  • Světlana Čelechovská | 17. 9. 2007 14:20

    Jani a salát je nejlepší buď z václavek, nebo z jakékoliv směsky hub.

  • Světlana Čelechovská | 17. 9. 2007 14:18

    Jani, bez obav vyzkoušej. A věřím, že budeš ty a blízcí spokojená. Dej vědět, jak to dopadlo. Hezký den.:-))

  • Světlana Čelechovská | 17. 9. 2007 14:17

    Jarko, já opravdu tento salát dělám roky, je fantastický a když ti vadí trochu slizkejší salát (je to celkem běžné), tak nakrájené houby převař dvakrát.Už jsem to taky zkoušela.

  • Jana Remková | 14. 9. 2007 20:25

    Děkuji za vysvětlení,protože zrovna takový nějaký rwcwpt hledám a tak se mi moc hodí a určitě to udělám.Ještě jedna podotázka,houby jen václavky,nebo je to jedno?Myslím,že je to jedno,že?Takže vzhůru do zavařování!DííííK Jana

  • Jarka z Bratislave | 14. 9. 2007 17:23

    Odporúčam nedávať cibuľu do zaváraného šalátu, nálev zostane slizký. Cibuľu pridávať až pred konzumáciou, naviac je to čerstvá zelenina plná vitamínov a enzýmov.(zmenila som mail)

  • Světlana Čelechovská | 14. 9. 2007 10:26

    Jani, přesně tak, jak píše Zdenka. Asi jsem to špatně napsala. 100% hub, 50% papriky, 25% cibule..ale upřimně - já to dávám "od oka" podle chuti, podle paprik které mám doma, ale je to opravdu výborné (korumpuju tímto salátem všechny kamarády-za houbový salátek jsou ochotni všeho:-))) Světlana

  • Jana Nesvadbová | 14. 9. 2007 08:55

    Recept je výborný, my přidáváme na malé růžičky rozebraný a jen mírně spařený květák, zůstane na zkus chřupavý a Deko už ne, ale jen klasický octový nálev bez sacharinu s cukrem a se špetkou tymiánu

  • Zdena z JM | 14. 9. 2007 08:48

    Asi jste to špatně pochopila.Podle mě je to myšleno tak, že houby dáte všechny, ale papriky je asi tak poloviční množství co hub a cibule čtvrtinové množství.Tak jsem to pochopila já.

  • Jana Remková | 14. 9. 2007 08:39

    A proč to nemůžeme smíchat hned dohromady?Proč poloviční množství hub a pak zasečtvrtinové množství hub a kde je ta poslední čtvrtina?Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houby Paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Slané sýrové tyčinky

Slané sýrové tyčinky

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

25
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Vánoční vanilkové rohlíčky
Vánoční vanilkové…
16
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
16
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Houbový salát - zavařený
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact