• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Honzíkovy ranečky
Napište svůj komentář k receptu

Honzíkovy ranečky

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Těsto
    • 1
      ks vejce
    • 5
      lžíce voda
    • 2
      lžíce ocet
    • sůl
    • 250
      g hera
    • hladká mouka 280 ale někdy až 300 g
  • Náplň
    • olivy
    • 2
      ks vejce
    • voda
    • 150
      g moravské uzené možno i jinou uzeninu
    • zelenina nakládané okurky, žampiony či papriky
    • 200
      g eidam sýr 30 %

Postup přípravy receptu

1
Těsto vytvoříme pouhým smícháním všech ingrediencí a propracováním (nejlépe to jde rukama) a to 1 - 2 dny předem (vydrží i týden). Mělo by mít konzistenci jako pevnější modelína, proto to nepřesné množství mouky. Nejprve dáme těch 280 g, ale někdy (podle velikosti vajíčka či kvality mouky) musíme trochu přidat. Dáme ho do mikrotenového sáčku a uložíme v lednici. Během těch 2 dní (když na to vzpomeneme) ho tak 2x rozmačkáme do placky a přeložíme 1/3 zleva a 1/3 zprava, ale mně se stane, že na si na to nevzpomenu.
2
Moravské uzené nasekáme na nudličky, 2 vajíčka prošleháme lehce v hrnku vidličkou se lžící vody. Do misky nastrouháme sýr (na jemném struhadle) a přilijeme většinu vajíčka (tak 3/4 množství). Zbylá čtvrtina poslouží na potření ranečků před pečením.
3
Těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky (krájela jsem asi 4 x 4 cm, vyšlo jich asi 40. Pokud budete dělat ranečky větší, bude jich pochopitelně méně). Do středu každého čtverečku dáme trochu moravského masa, na to buď olivu, kousek žampionu, nebo kousek kapie, okurky a tak. Na tu olivu či žampion malou lžičku směsi strouhaného sýra s vajíčkem. Pak je třeba dobře "zavázat" uzlíky, potřít zbylým vajíčkem a péct na pečícím papíře 10 minut v předehřáté troubě na 190 °C. Nejlepší jsou hned čerstvě upečené.
4
V případě návštěvy je možné si připravit ranečky předem a nechat na plechu v chladu a až hosté usednou, tak rozpálit troubu, na 10 min. to tam šoupnout a je to. Samozřejmě i studené jsou chutným pohoštěním, nejlépe k vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové ranečky

Houbové ranečky

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem

Ranečky z listového těsta (nejen) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 11. 2010 14:27

    Díky tomu, že tu může být i více fotografií k jednomu receptu, přidávám postup "zavírání" ranečků.... Nejprve se zkříží dva protilehlé cípy, pak se "uzavře" ten trojúhelník těsta, ktarý se tím vytvořil - důležité, aby obsah nevytékal - a pak se překříží tyto zbylé dva cípy. Více viz foto....

  • Simča Sládková | 7. 6. 2009 12:05

    Psala jsem, že záleží na vás, jak velké "ranečky" budete chtít mít. Já dělala úmyslně malinké, potřebovala jsem je na jednu velkou akci a chtěla jsem, aby jich bylo hodně a aby byly "jednohubkového" rozměru.

  • Helena Janíková | 6. 6. 2009 11:33

    Prosím, není tam chyba v rozměru, 4 x 4 cm. Děkuji

  • Simča Sládková | 5. 6. 2009 18:28

    Aničko, posílám to fotky e-mailem. Pro ostatní je zkusím vožit na fotogalerii, snad se mi to povede...S.

  • Anna Vobroučková | 5. 6. 2009 11:26

    Zajímalo by mi,jak zavázat nebo jen přeložit přes sebe rohy?Mám suroviny doma a zítra bude návštěva,tak bych to hned zkulila.Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Jednohubky
Chuťovky Ze sýra Slané Pečení Narozeniny Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Eidam sýr Hera Hladká mouka Moravské uzené Ocet Olivy Sůl Vejce Voda Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Pečené kuře s rýží

Pečené kuře s rýží

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

22
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
17
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
14
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
14
Fazole v rajské omáčce s paprikou
Fazole v rajské omáčce s…
12
Dip z pečeného česneku
Dip z pečeného česneku

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Další doporučené recepty:

Holoubě s nádivkou
Holoubě s nádivkou
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Honzíkovo kuřecí s medem
Honzíkovo kuřecí s medem
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
  • Recepty.cz
  • Honzíkovy ranečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact