Hermelínová pomazánka

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Stáňa

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sýr, vajíčko, cibuli a salám jemně nasekáme v mixeru nebo pomeleme (popřípadě jemně nastrouháme, zraleší Hermelín rozmačkáme vidličkou). Přimícháme hořčici, kari, majonézu a jogurt a dochutíme solí, pepřem. Mažeme na rohlíky nebo krajíčky veky, lze ozdobit např. trojúhelníčkem hermelínu a kouskem červené kapie.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mery12
    Mery12 |

    22. 1. 2017 17:11

    Mňam, mňam, už se těším, až ji udělám příště :-)

  • markapone333
    markapone333 |

    11. 11. 2012 11:33

    Mooooc dobrá,mňam!!! :-P

  • Klaudia S.
    Klaudia S. |

    19. 8. 2012 20:46

    Je skvělá, bezesporu! Já jsem kromě normálního hermelínu přidala i Pepin a jelikož v sámošce neměli šunkový salám, nakrájela jsem tam vysočinu a taky jsem cibuli vyměnila za jarní cibulku, protože normální cibuli v surovém stavu moc nemusím :) Podle rad ze spodních komentářů jsem přidala okurku, na koření - ať už kari nebo červenou papriku - jsem se vykašlala úplně a nemyslím si, že by to pomazánce jakkoli uškodilo :) POdávala jsem ji na opečených chlebech a celá rodinka se olizovala až za ušima! :) Vřele doporučuji všem milovníkům hermelínu! :)

  • Jiruda
    Jiruda |

    11. 5. 2012 11:54

    Taky jeden "skvělý" chemický receot od Varmuži - krále lahůdek !! Krém z rostlinného oleje (rostlinný olej, pitná voda, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, zahušťovadla: hydroxypropyl-škrobový difosfát; škrobový oktenylsukcinát sodný; guma guar, karabin, xanthan, látka zvýrazňující chuť a vůni: glutamát sodný; konzervanty: benzoát sodný, sorban draselný); Tavený sýr (přírodní sýry, pitná voda, tvaroh, tavicí soli: citráty sodné, difosforečnan vápenatý), sýr Hermelín 10% hm.( mléko, mlékařská kutura , jedlá sůl, Penicillium candidum, syřidlo), ;marinovaná cibule, výrobní salám ( vepřový tuk a kůže, pitná voda, drůbeží maso strojně oddělené; vepřové a hovězí maso, škroby (obsahuje lepek); sója, jedlá sůl, stabilizátory: di a trifosforečnany , konzervant: dusitan sdodný, dextrosa, metodextrin, koření) , aroma. Bez přídavku sladidel !

  • Vojtězeslávek
    Vojtězeslávek |

    3. 5. 2012 14:56

    Veledobré je i jablko.

  • Jakub
    Jakub |

    7. 2. 2012 21:55

    Souhlasím s komentáři pode mnou, chce to 1,5 hermelínu na 100g salámu, červená paprika je lepší a okurka je také moc dobrá. Naopak vynechávám cibuli, je hodně cítit a brzy se kazí. Dobrota!!!

  • Di
    Di |

    12. 9. 2011 11:15

    Taky tuhle pomazánku dělám již léta. Místo kari je v mém recpetu červená paprika, která se asi k hermelínu hodí více. A taky kostičky kyselých okurek. :-)

  • MJG
    MJG |

    12. 9. 2011 10:52

    Ja davam 2 Hermeliny a bez Kari, to je moc vonave, do teto pomazanky to nesedi.

  • dana vykoukalová
    dana vykoukalová |

    21. 6. 2011 16:44

    vyzkoušeno, dopručuji

  • Romana Višinská
    Romana Višinská |

    7. 5. 2010 19:25

    Výborná pomazánka. Jen jsem dala víc Hermelínu, aby líp vynikla jeho chuť, jinak jí dost přebíjel salám.

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    13. 2. 2010 16:06

    mnamka i dvojita davka je malo

  • Pavlína Marková
    Pavlína Marková |

    11. 10. 2009 18:38

    právě jsem doděla, moc nám chutná. Všechny ingredience do sebe báječně zapadají. Dávám za jedna.

  • Zuzana Sobotová
    Zuzana Sobotová |

    23. 2. 2009 15:32

    Výborná pomazánka, zařadila jsem si jí do svých oblíbených a budu jít dělat asi hodně často! :o) Dávám za 1.

  • Simona Plechatá
    Simona Plechatá |

    17. 3. 2008 10:26

    Opravdu moc dobrá. Dělala jsem jí jen s jogurtem bez majonézy. A...... mňamka

  • Zuzana Vlachová
    Zuzana Vlachová |

    22. 10. 2007 18:39

    dobá mocc- dělala sem dvojtou dávku :)

  • Lenka
    Lenka |

    20. 2. 2007 11:27

    Teď jsem to dodělala, chutná mi a myslím, že přítelovi bude taky, až ji ochutná

  • Šárka
    Šárka |

    8. 1. 2007 15:53

    Potřebovala jsem najít recept na pomazánku s hermelínem a tak jsem zkusila toto...vlastně jen s obměnou, že jsem chtěla spotřebovat i cottage cheese. Takže jsem místo jogurtu a majolky použila právě tento sýr. Musím uznat, že hořčice a kari tomu daly výbornou chuť. Supr.

  • Zuzka
    Zuzka |

    8. 11. 2006 09:14

    Před chvílí jsem jí dojedla k snídani. Je vynikající. Jen jsem dala víc jogurtu a méně majonézy a ještě jsem navíc nastrouhala tvrdý sýr (cihlu) a fakt to nemá chybu! JE TO MŇAM MŇAM!! Vyzkoušejte!

  • Janča
    Janča |

    19. 10. 2006 21:22

    Já jsem si ji taky zamilovala. Chutná i mému švagříčkovi, který jinak hermelín nemusí. Dělám ji bez majonézy- jen s jogurtem a zkusila jsem i odlehčený Hermelín (s jogurtovou kulturou) a je to narosto mňamózní!!!

  • Katka
    Katka |

    31. 5. 2006 11:07

    byla jsem velmi překvapena jak dobrá byla ta pomazánka, já hořčici moc ráda nemám, ale v téhle pomazánce byla moc dobrá. Jen se po ní zaprášilo.

  • Jiří Mlčoch
    Jiří Mlčoch |

    13. 2. 2006 12:36

    teď jsem ji pravě dodělal, mně chutná :) uvidíme, co na to řekne přítelkyně :)

  • Lucie
    Lucie |

    18. 9. 2005 18:21

    Pomazánka byla výborná, dneska ji dělám už podruhé a fakt nám chutná. Mnohem lepší než ty kupované :o) Fakt skvělý, doporučuju!!!

  • Dáša Holubcová
    Dáša Holubcová |

    30. 7. 2005 14:25

    Moc dobré, dala jsem tam kousek taveného sýra podle Di a bylo to moc dobré

  • Anonym
    Anonym |

    13. 6. 2005 13:54

    Pomazánka byla moc dobrá.

  • Di
    Di |

    9. 6. 2005 17:37

    Zkuste zahustit kouskem taveného sýra. Pomazánka je výborná - jen místo kari jsme zatím dávala červenou papriku a česnek a také nasekanou okurku.

  • Thomasek
    Thomasek |

    9. 6. 2005 12:25

    Opravdy výborné! Sám jsem fanoušek pomazánek z hermelínu a tato mi i všem mým kolegům z celé Evropy chutnala, připravil jsem ji na pravidelné večerní setkání. Jen jsem nedal dovnitř žádnou majonézu, jen jogurt, ale i tak to bylo trošku řídké. Takže bych doporučil na uvedenou dávku 80g jogurtu. A všechno jsem to ručně musel nakrájet, nemám mixér:) Ale je to bašta!

  • Radka
    Radka |

    10. 5. 2005 10:05

    U nás má obrovský úspěch, vyzkoušela jsem hermelín se zeleným pepřem, absolutně to nemá chybu!

  • leoš
    leoš |

    11. 12. 2004 12:47

    opravdu dobré, příště jí udělám víc, aby déle vydržela:-)

  • Jaroslav Šůstal
    Jaroslav Šůstal |

    15. 6. 2004 11:14

    Byl jsem překvapen jak dobré to bylo.Doporučuji vyzkoušet.

  • Jan Baloun
    Jan Baloun |

    7. 4. 2004 15:47

    Skvělé, manželka si dvakrát přidávala. Dal bych trochu méně salámu.