• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Gyros krkovice na cibuli
Napište svůj komentář k receptu

Gyros krkovice na cibuli

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 30
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice cca
    • 2
      ks cibule velké
    • gyros koření + sůl, pokud máme koření bez soli
    • olej nebo sádlo
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Krkovici potřeme trochou oleje, posypeme gyros kořenící směsí a pokud máme koření bez obsahu soli, tak krkovici před kořeněním ještě nasolíme. Takto připravenou krkovici necháme alespoň dvě hodiny proležet, ale nejlépe je nakořenit jí přes noc a nechat v chladnu pod fólií.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso

2
Po odležení osmažíme krkovici na rozpáleném sádle či oleji ze všech stran dozlatova a když bude mít krkovička po celé své ploše osmaženou zlatavou barvu, obsypeme jí bohatě klínky pokrájených cibulí, které necháme za občasného promíchání "očistit" hrnec od výpeku. Když cibule zesklovatí, přilijeme trochu vývaru (maso nesmí plavat, jen se dube dusit na cibuli, která nám z vývaru bude vykukovat). Dusit můžeme krkovici pod poklicí jak v hrnci na kamnech, tak i v troubě zhruba hodinu do změknutí masa, za občasného podlití dle potřeby. Použít můžeme i tlakový hrnec, kdy po natlakování postačí cca 15-20 minut + doba dušení po odstavení a uvolnění poklice tlakového hrnce.

RADA: Proč jíst sádlo?

3
Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a necháme cca 5 minut odpočinout a zatáhnout, než se pustíme do krájení plátků masa z krkovice. Mezitím si doladíme cibulový sos, kdy buď výpek naředíme troškou vývaru, který zahustíme jíškou a krátce provaříme a dle chuti případně dosolíme a opepříme nebo dušenou cibuli můžeme rozmixovat s vývarem a tím vývar i zahustíme a použijeme jako hladkou omáčku. To záleží i na typu přílohy, kterou budeme ke krkovici podávat, zda bude potřeba jen trochu sosu, nebo více omáčky.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a křupalo

4
Podáváme s knedlíkem houskovým, kynutým nebo bramborovým, s noky nebo gnocchi případně s vařeným bramborem.

RADA: Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)

Krkovice s bramborem na česnekové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Gyros koření Olej Vepřová krkovice Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Caprese

Caprese

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Zapečené mačkané brambory

Zapečené mačkané brambory

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
21
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Gurmánské smažené řízky
Gurmánské smažené řízky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyros koláčky
Gyros koláčky
Gyros po řecku s českým masem
Gyros po řecku s českým masem
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros s tzatziky
Gyros s tzatziky
  • Recepty.cz
  • Gyros krkovice na cibuli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact