• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gumový dort
Napište svůj komentář k receptu

Gumový dort

autor: Gábina
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gumový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce želatina
    • 2
      ks tvaroh ve vaničce
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      mléko
    • kakao
    • 1
      sklenice meruňkový kompot nebo jiný dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Nejprve namočíme želatinu ve 2 dl mléka. Rozšleháme cukr s hrnkem mlékem a tvarohy do hladké hmoty. Namočenou želatinu zahříváme, až se rozpustí a přilijeme za stálého míchání do tvarohové hmoty. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a nalijeme polovinu tvarohové hmoty. Do druhé poloviny přidáme kakao. Poklademe meruňkami (či jiným kompotovaným ovocem) a zalijeme kakaovou hmotou. Dáme ztuhnout do lednice nejméně na 2 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Asterixův dort

Asterixův dort

Černobílý vánoční dort

Černobílý vánoční dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna | 5. 11. 2006 08:19

    Dělám podobně, stačí malý sáček želatiny/např na dorty nebo tlačenku/přidávám zakysanou smetanu a bílý jogurt/nemusí být zase tolik tvarohu/.Nerezovou misku vyložím mikrotenem a dávám vrstvu této hmoty, ovoce/hroznové víno, mandarinky, kivi, co kdo má rád/a střídám vrstvy. Nahoru příjde tvaroh. Po ztuhnutí vyklopím a ozdobím třeba šlehačkou.

  • Anka | 2. 11. 2006 17:07

    Podobnú tortu robím už roky. Na dno tortovej formy dávam ešte piškóty a pokvapkám ich šťavou z kompótu. Pridávam aj 1/2 masla. Mlieka dávam 3-4dl. Hmotu pred naliatím do formy ešte rozmixujem ponorným mixérom. Hmota nesmie zovrieť! Veľa závisí od použitej želatíny, torta nemusí vždy stuhnúť. Mne sa najlepšie osvedčila želatína, ktorá sa používa "na aspik" (česky myslím "rosol"?).Keďže je to u nás najžiadanejšia torta, nemôžem dať iné ako 1*.

  • Gábina Houšková | 1. 11. 2006 09:20

    Romano, používám granulovanou nebo sypkou želatinu a dám 2 vrchovaté lžíce. Nebo jak píše anonym zkuste želatinu na vaječnou tlačenku

  • Anonym | 1. 11. 2006 06:31

    Tohle znám, je to moc velká dobrota s banánem nebo borůvkam. Používám sypkou želatinu na vaječnou tlačenku. Někdy přidávám ještě kysanou smetanu (250 ml).

  • Romana | 31. 10. 2006 19:59

    Gábi, dvě lžíce želatiny to je kolik gramů? Jakou želatinu používáte? Děkuji

  • Kuchařka on-line | 31. 10. 2006 19:42

    Doplněno.

  • Gábina Houšková | 31. 10. 2006 14:28

    aha, omlouvám se, patří tam 2 tvarohy ve vaničce. Prosím o přidání do ingrediencí.Mléko je na namočení želatiny

  • renata novakova | 31. 10. 2006 13:56

    Gábi,dle mého je tam příliš mnoho mléka a žádný tvaroh,viz.ingredience.Znám jej jinak a je to výborné osvěžení letních dní.

  • Zuzana Šindlerová | 31. 10. 2006 13:14

    Gábinko, prosím Vám, kolik těch tvarohů?

  • Blanka V. Vrbová | 31. 10. 2006 12:47

    Gabrielo asi vám vypadl z ingrediencí tvaroh. Prosím o doplnění množství, ať můžeme vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Syrové Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Meruňkový kompot Mléko Tvaroh Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Cuketové hody

Cuketové hody

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

51
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Kotlety plněné kysaným zelím
Kotlety plněné kysaným…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Vysportovaná popová diva Dua Lipa: Ukázala břišáky!

Vysportovaná popová diva Dua Lipa: Ukázala břišáky!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Gumový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact