• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Guláš ze srnčího masa
Napište svůj komentář k receptu

Guláš ze srnčího masa

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš ze srnčího masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g srnčí kýta
    • 60
      g slanina
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 0,25
      ks celer
    • 1
      ks petržel
    • 5
      stroužek česnek
    • sůl
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření
    • 6
      ks pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Na roztavené slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a zeleninu. Pak přidáme nakrájený česnek a na kostky nakrájené maso. Osolené a opepřené osmahneme, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme. K téměř měkkému masu přidáme na čtvrtky nakrájená oloupaná rajčata (nebo protlak) a ještě podusíme. Dochutíme a podáváme s brambory nebo chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Guláš z krůtího masa

Guláš z krůtího masa

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Antonka | 10. 6. 2014 21:36

    Guláš to asi opravdu není :-) ,ale přesto uvařeno a je to mňamka ;-) Mohu jenom doporučit !

  • Jaroslav | 6. 6. 2013 08:32

    To se dá takto jíst? Víte co je guláš ze srnčího? Ach jo. :-X

  • silky | 9. 4. 2013 10:34

    To má být ale guláš srnčí, ne krůtí! Bez srnčího to kromě mrkve, nemá se srnčím gulášem a jeho chutí, společného vůbec nic.

  • ladik | 26. 12. 2012 06:18

    ty jiš jen zeleninu,jsi nemocny

  • tonysykec | 5. 12. 2012 15:26

    blbečci já jsem bez papriky ještě guláš neviděl :-D

  • ivana | 26. 6. 2011 19:40

    ted jsem gulas zkousela a je vynikajici i me rodi chutnal ;-)

  • Pepa | 16. 11. 2010 23:00

    tady je to diskuze o srnčím guláši. NEMUŽETE POUŽÍT MÍSTO SRNČÍHO KRůTÍ - to je zcela, ale zcela jiné jídlo a jiný šmak !!! To je jako řízky z krkovičky a třeba z cukety. Zatím ahoj. :'( :'( :'(

  • Ladia
    Ladia | 28. 10. 2010 09:15

    6 kuliček nového koření a černého pepře. Maso Zvěřina

  • Pet | 18. 8. 2007 16:11

    recept jsem zkusil, se zeleninou by se nemělo jednat o guláš,ale jinak to bylo celkem chutné.

  • Bedřich | 13. 1. 2007 20:53

    Kdysi jsem taky rajský protlak a kořenovou zeleninu - kromě sušeného celeru - v guláších zatracoval, pak jsem ochutnal několik takto připravených gulášů a má to něco do sebe. Zejména srnčí maso pro svou pikantnost snese hodně hraní. U jelena bych možná se smetanou byl opatrnější. Jinak razím zásadu, že guláš se zahušťuje masem - to ale musí být celý srnec na vývar a maso z ovařených kostí, jak tady podtkla Jana. Žádná mouka ani chleba - hozí zkysnutí guláše. Bez mouky vám guláš nezkysne za přiměřené péče ani v létě.

  • LF.Altmann | 10. 1. 2007 18:10

    Gulášů ze zveřiny je neurekom. Pokud použiji kořenovou zeleninu, mohu či měl bych to nakonec dělat se smetanou, tedy podobný způsob jako na svíčkovou. Dále se zeleninou je možno jen na víně,ona ta zelenina-zde bych doporučil naloženou směs zvanou divočinka- rozpadne se a netřeba zahuštovat. Dochucení dle vlastní libosti, je možno přidat kvalitní ang.slaninu,zvěřenina obecně obsahuje málo tuku. Klasický guláš jistě,ale zde méně kořenit jalovec a víno je nutnot. Takový ten klasický guláš,něco podobného jako hovězí to také není špatné,ale zde je škoda toho masa ze zvěřiny.Prostě na téma guláš bychom si mohli povídat dva dny, každý jej dělá jinak a každý bude výtečným originálem, k tomu přílohy od chleba,bramboráčky, nočky a další místnmí speciality, no dámy končím a jdu si otevřím lahvinku, myslím,že k tomuto textu se hodí FRANKOVKA.

  • honza hajnej | 10. 1. 2007 12:32

    uz jsem uvaril nekolik hektolitru srnciho gulase zadna mrkev ani celer tam nema co delat to neni polivka pro miminka

  • Jana | 9. 1. 2007 06:18

    Jelikož jsem taky již několikrát vařila srnčí guláš, dokonce již i na poslední leč, bych doplnila, místo vody vývar např. z kostí, případně žeber, která se až je guláš uvařený oberou do něj. Následně zahustíme jíškou nebo chlebem. Ještě jsem chtěla doplnit, že se traduje kolik masa, tolik cibule (dle vzhledu, ne na váhu!)

  • Milena Schopfova | 8. 1. 2007 12:36

    Gulašů ze zvěřiny jsem už hodněkrát vařila, prostě klasika na sádle,kvalitní mletá paprika,dost cibule a na závěr trochu mletých chili papricek, ale jen decentne, vynikne maso a na korenu jazyku prijemne zahreje.

  • Drahoš | 4. 1. 2007 17:09

    Výborné jídlo ! stejný recept se dá použít na veškerou zvěřinu.Komu vadí zelenina v guláši poradím můj vlastní spůsob jak nepřijít o chut zeleniny,která by určitě chyběla. Stačí malý plátěný pytlík do kterého zavážu zeleninu a nechám uvařit a nakonec to vyndám ,ale chut z°stane. Dobré chuti !

  • Anavi | 3. 1. 2007 10:31

    Jsem přesvědčena, že bez zeleniny ,včetně rajča, by byl pravý srnčí guláš ještě chutnější. Zeleninu mám ráda, ale do pravého guláše nepatří.Pár srnčích gulášů už jsem ve svém životě uvařila

  • Anonym | 2. 1. 2007 17:03

    Právě porcuji darované srnčí maso a myslím,že bych mohla ty odoadlé kousky použít na guláš.Myslím,ale,že použiji určitě koření na zvěřinu a maso nechám přes noc uležet.

  • Mirka J | 2. 1. 2007 14:34

    Je to zvláštní, podle receptury mé babičky tam chybí 3 kuličky jalovce a trošičku tymiánu. Ze zeleniny do guláše ze zvěřiny dávala jenom celer/ mrkev a petržel ne/. Ale tohle také zkusím.A tomu přílohové brymboráčky, nebo bramborový knedlík s houskou.MŇAM.

  • LF. Altman | 2. 1. 2007 09:50

    Ano velmi dobrý recept, bohužel nějak tam z receptu vypadlo červené víno, to musí být. Jinak doporučuji na místo koření-kuliček-přidávat koření-mleté- na divočinu nebo na srnčí, přihucení zvládne každý sám,ale ta zveřina z toho musí být cítit. Ano dámy, to je správný recept,který chláp rád vaří a chlap i rádi jí.Ale jak říká můj vnuk, holky mohou maso nahradit jogurtem. Tak dámy krásný den Vám přeje Altman- masožrout

  • Baček | 19. 12. 2005 23:42

    Vzhledem k tomu, že srnčí jsem dělal asi tak poprvé životě, tak musím uznat, že to má něco do sebe. Pochutnal si i tchán, a to je pěkně zmlsaná huba. Díky

  • Zdena R. | 22. 7. 2004 17:22

    Právě jsme dojedli, přítel se obával přemíry mrkve a celeru, mne přišlo, že je tam málo koření. Místo srnčího jsme použili krůtí kousky na guláš. Výsledek nás příjemně překvapil a po guláši je akorát prázdný hrnec:)

  • Michaela Buresová | 7. 4. 2004 18:48

    Super

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Česnek Cibule Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Rajčata Slanina Srnčí kýta Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Halušky se zelím

Halušky se zelím

Hlávkový salát s vejci II.

Hlávkový salát s vejci II.

Vajíčkový salát podle Šárky

Vajíčkový salát podle Šárky

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Míša řezy
Míša řezy
18
Prdelky
Prdelky
15
Kokosové pracny z hrubé mouky
Kokosové pracny z hrubé…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025: Schovaný Preiss a provokace od Hanuše!

Ceny Thálie 2025: Schovaný Preiss a provokace od Hanuše!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Guláš ze srnčího masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact