GUACAMOLE by Urna

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks avokádo oloupaná
    • 1
      lžíce limetka šťáva z ní
    • 3
      ks rajčata oloupaná nasekaná
    • 1
      ks cibule malá nasekaná
    • 1
      ks jalapeňo paprička malá - je možné použít jalapeňo omáčku
    • česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • koriandr záleží na Vás

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Důležité: Avokáda musí být zralá tzn. na omak lehce měkká.
2
Z avokád vyjmeme pecky a jednu schováme. Vidličkou rozmixujeme na pastu, přidáme nasekané rajče, limetku, cibuli, papričky či pastu, česnek, pepř a sůl...případně koriandr. Vše smícháme a necháme vychladit hodinu v lednici s peckou vloženou na povrch omáčky.
3
Rozšířená varianta: můžete přidat cca 10cm najemno nakrájené salátové okurky.
4
Pozor: nať koriandru je velmi aromatická a někomu může vadit. V Mexiku se jí říká CILANTRO čti silantro
5
Omáčka se podává ke kukuřičným lupínkům (NACHOS) nebo jako příloha k masům.

Komentáře k receptu

  • Kate
    Kate |

    11. 2. 2011 11:19

    Přesně, koriandr mi vadí...žiju v Mexiku a doma nám vaří služky, převážně jejich mexická jídla a koriandr používají i do vývarů, rizota,... musela jsem je to odnaučit :-D