• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 780 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřový bůček
    • sůl
    • pepř mletý
    • rozmarýn
    • tymián
    • majoránka
    • česnek jen lehce zmáčknuté stroužky
    • 200
      g vepřová panenka
    • mořská sůl
    • cukr
    • 200
      g celer oloupaný
    • 200
      g hrušky oloupané, zbavené jádřince
    • 250
      g zakysaná smetana
    • citronová šťáva
    • vlašské ořechy zkaramelizované
    • bylinky čerstvé

Postup přípravy receptu

1
Asi 1 kg vepřového boku vykostěte a zakrojte do pravidelného obdélníku tak, aby byl všude stejně vysoký. Křížem nakrojte kůži, ze všech stran dobře osolte, přidejte čerstvě mletý pepř, rozmarýn, tymián a majoránku a celé jen lehce zmáčknuté stroužky česneku. Zavakuujte a nechte 24 hodin odležet. Po odležení vařte 12 hodin při 62,5 °C způsobem sous-vide. Uvařené zatižte a nechte zchladnout.
2
Asi 200 g očištěné vepřové panenky osušte a vetřete mořskou sůl a cukr. Zavakuované nechte 24 hodin odležet. Poté rozbalte, osušte a zauďte ve studeném kouři z bukových hoblin. Znovu zavakuujte a vařte při 65 °C tři hodiny. Nechte zchladnout.
3
Osušte 200 g oloupaného celeru a 200 g oloupané hrušky zbavené jádřince, nakrájejte na tenké plátky, pak na nudličky a dejte do ledové vody. Po 20 minutách vyndejte a dobře osušte. Přidejte 250 g zakysané smetany a dochuťte cukrem, citronovou šťávou a lehce osolte. Nechte v ledničce aspoň 2 hodiny vychladit. Bůček prohřejte v troubě, ukrojte rovnoměrný plát a zprudka po obou stranách ogrilujte. K celerovému salátu přidejte zkaramelizované vlašské ořechy a čerstvé bylinky. Podávejte k teplému bůčku a s plátky panenky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaný bůček s tymiánem

Grilovaný bůček s tymiánem

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Grilované vepřové
Maso Vepřové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Celer Česnek Citronová šťáva Cukr Hrušky Majoránka Mořská sůl Pepř mletý Rozmarýn Sůl Tymián Vepřová panenka Vepřový bůček Vlašské ořechy Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

145
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
82
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.
81
Mayská horká čokoláda s chilli
Mayská horká čokoláda s…
50
Tvarohové řezy
Tvarohové řezy
45
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky /…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Grilovaný salát Caesar
Grilovaný salát Caesar
Grilovaný steak s grilovanýma bramborama
Grilovaný steak s grilovanýma bramborama
Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Grónské chlebíčky
Grónské chlebíčky
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Gruzínský lilek
Gruzínský lilek
  • Recepty.cz
  • Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact