• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Frittata
Napište svůj komentář k receptu

Frittata

autor: AnetkaTom
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 37
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Frittata
Frittata
Frittata
Frittata
Frittata
Frittata
Frittata
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g anglická slanina
    • 200
      g listový špenát mražený
    • 6
      ks žampiony
    • 1
      ks červená paprika
    • 10
      ks vejce
    • 150
      ml mléko
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán vrchovaté
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Vejce rozklepneme do mísy, přidáme mléko, parmazán a 3-4 špetky soli. Vše řádně vidličkou rozšleháme.
2
Do hrnce, který může do trouby, dáme trochu oleje a másla, následně opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Během přípravy cibule přihodíme na čtverečky nakrájené plátky anglické slaniny, špenát (nechali jsme ho předem rozmrznout, vymačkali z něho většinu vody a při vkládání do hrnce ho natrháme v ruce na menší kousky) a na plátky nakrájený žampión. Opékáme dokud žampionu trochu nezhnědnou. Na závěr, když jsou všechny ingredience správně opečené, přihodíme na 2 minuty i červenou papriku, kterou jsme nakrájeli na malé čtverečky a lehce osolíme.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Směs v hrnci zalejeme rozšlehanými vejci. Následně vše promícháme, aby se suroviny propojili a pak už na směs nesaháme. Vaříme na střední plamen (6), můžeme přikrýt pokličkou a čekáme, dokud směs lehce neztuhne - po stranách bychom ji mohli odendat vidličkou - vařečkou a bude držet pohromadě.
4
Když dosáhneme požadované konzistence, vložíme hrnec (bez pokličky) do vyhřáté trouby a pečeme na 180°C dokud ze shora směs lehce nezezlátne, což by mělo trvat asi 10-20 minut.
5
Následně vyklopíme z hrnce na talíř, rozkrojíme a podáváme např. s chlebem a to jak teplé, tak studené. Ingredience můžeme libovolně měnit podle toho, co potřebujeme doma zdělat.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit pikantní cizrnu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Frittata

Frittata

Frittata s rýží, hráškem a žampiony

Frittata s rýží, hráškem a žampiony

Frittata s jarní cibulkou a hráškem

Frittata s jarní cibulkou a hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané koláče a quiche
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Červená paprika Cibule Listový špenát Máslo Mléko Olivový olej Strouhaný parmazán Sůl Vejce Žampiony

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Mandarinková mňamka

Mandarinková mňamka

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

14
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
11
Vepřová panenka s houbami a jablky
Vepřová panenka s…
11
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
9
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
9
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Fritatta s cuketou
Fritatta s cuketou
Fritované kuře II.
Fritované kuře II.
Frittata
Frittata
Frittata s jarní cibulkou a hráškem
Frittata s jarní cibulkou a hráškem
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s rýží, hráškem a žampiony
Frittata s rýží, hráškem a žampiony
  • Recepty.cz
  • Frittata
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact