• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Flondace
Napište svůj komentář k receptu

Flondace

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Flondace
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule mladá
    • 3
      ks bobkový list 2-3
    • 3
      ks nové koření
    • 2
      ks pepř mletý
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      špetka tymián
    • jíška nebo máslo a hladká mouka
    • sůl
    • ocet
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a dáme je vařit do osolené vody. Přidáme cibuli vcelku, nakrájený česnek a koření. Když brambory změknou, přidáme jíšku a ještě trochu povaříme. Dochutíme cukrem a octem. Můžeme přidat nakrájenou uzeninu nebo uzené.
2
Když se nechá odležet do druhého dne, je ještě lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Flondace II.

Flondace II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 17. 5. 2011 18:40

    Je to to nejlepší jídlo co znám. my tomu říkáme zkráceně flonda a nebo jak tomu říká děda „Flundra“ :D Jím to už od malička mamka nebo děda toho udělají pokaždé kotel a během dne (někdy i během oběda) se po tom jenom zapráší. Dáváme tam také vejce natvrdo ale bez masa. :-)

  • Martina | 17. 5. 2011 18:39

    Je to to nejlepší jídlo co znám. my tomu říkáme zkráceně flonda a nebo jak tomu říká děda "Flundra" :D Jím to už od malička mamka nebo děda toho udělají pokaždé kotel a během dne (někdy i během oběda) se po tom jenom zapráší :-)

  • Tereza Jarčušková | 15. 5. 2006 14:59

    Áno, jednoducho zemiaky na kyslo. A s tým vajcom ako vraví Ľudka, alebo s kúskom mäsa.

  • Ludmila Chromá | 15. 5. 2006 14:49

    Česky se to jmenuje brambory na kyselo. Znám to z dětství z Jižní Moravy, podávalo se k tomu obvykle vejce na tvrdo (nebo ztracené).

  • Jana Kutačová | 15. 5. 2006 13:52

    Vypadá to zajímavě,přidávám do oblíbených a někdy to zkusím uklohnit..Pak se uvidí..:O))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Cukr Hřebíček Jíška Nové koření Ocet Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Mouřeníny

Mouřeníny

Maďarská variace

Maďarská variace

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

22
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se…
17
Slovenské rohlíky
Slovenské rohlíky
16
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
14
Tvarohová šarlota s ovocem
Tvarohová šarlota s…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Flondace
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact