• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Firinda
Napište svůj komentář k receptu

Firinda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Firinda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mleté maso
    • 2
      ks cibule Velké
    • 2
      ks rajský protlak Velké
    • 250
      g sýr Tvrdého vcelku
    • grilovací koření
    • špagety
    • listové těsto (Raději dvě balení)
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Ve vroucí vodě se solí uvaříme špagety - cca jedno balení. Po uvaření je propláchneme ve studené vodě a necháme vystydnout.
2
**Maso:** na pánvi spěníme na kostičky nakrájené dvě cibule, přidáme mleté maso, které dochutíme grilovacím kořením. Když je maso hotové, tak přidáme dva rajčatové protlaky - podle chuti, aby se udělala omáčka. Pokud jsou protlaky příliš kyselé, tak dosladíme špetkou cukru, popř. nepoužijeme všechen protlak a nahradíme ho kečupem. Maso v omáčce krátce podusíme a necháme vychladnout.
3
Z 3/4 listového těsta vyválíme plát, která vložíme do pekáče tak, aby pokrývalo celý pekáč a na okrajích trošku přesahovalo. Prostě jím pekáč vyplníme. Na listové těsto dáme vrstvu špaget, na ní směs z masa, nastrouhaný sýr a opět vrstvu špaget. Pokud máte pekáč vyšší, můžete udělat více vrstev. Konečná vrstva musí být špagety.
4
Ze zbylého listového těsta vyválíme menší plát, který nám bude sloužit jako poklička. Ten položíme na vrchní vrstvu špaget a překryjeme listovým těstem, které nám přesahovalo ze spodní vrstvy tak, abychom celou firingu měli v listovém těstě a neunikaly nám chutě. Pekáč není nutné vymazávat. Pečeme 1,5 hod. v troubě na 150 °C.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 16. 1. 2009 17:20

    Renátka, upečie, a v pohode, pretože čokoľvek robíte s lístkovým cestom, musíte to vkladať do horúcej rúry, vyhriatej na plný výkon, a teplotu znížiť až po 10 min. Až potom bude také, aké má byť, chrumkavé a krásne lístkujúce. Viem, o čom hovorím, lístkové cesto používam snáď najčastejčie zo všetkých ciest a na veľmi rôznorodé spôsoby :)))

  • Renata Marková | 16. 1. 2009 15:50

    Já si myslím, že za dvacet minut se listové těsto v pekáči pod náplní při 150°C neupeče. Třeba je ta doba a teplota záměrně, aby se omáčka vsákla do špaget a sýr vše spojil...

  • Tereza J. | 16. 1. 2009 13:01

    Všetko je tam varené, takže súhlasím, že 1,5 hod je veľa. To lístkové cesto bude aké ? Úplne stačí čas, kedy sa upečie lístkové cesto, cca 20 min.

  • Dana Toušková | 16. 1. 2009 07:45

    Vypadá to velice dobře, ale péct 1,5 hodiny? To se mi zdá na listové těsto trochu moc?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Grilovací koření Listové těsto Mleté maso Olej Rajský protlak Špagety Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč

Boršč

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

"Tiramisu" roláda

"Tiramisu" roláda

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Perník s kokosem

Perník s kokosem

Pangalaktický megacloumák

Pangalaktický megacloumák

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

95
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
64
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
41
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
32
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
32
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Firinda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact