• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • fermentované zelí (a la Kimchi)
Napište svůj komentář k receptu

fermentované zelí (a la Kimchi)

0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 16
doba přípravy: 6 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Základ
    • 500
      g bílé zelí
    • 250
      g mrkev
    • 10
      g zázvor
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule lépe jarní cibulka
  • Pasta
    • 100
      ml voda
    • 1
      lžíce škrob
    • chilli pasta na kimchi
    • 5
      lžíce rybí omáčka
  • Kromě toho
    • sůl růžová
    • cukr hnědý

Postup přípravy receptu

1
Nedovolím si to nazvat Kimchi , ale chutná to rozhodně lépe než většina kupovaných "kimchi" v supermarketech. Variantu z bílého zelí jsem okoukala ve zdejším asijském bistru. Bílé zelí nakrájím/ nakrouhám na tenké plátky, vložím do mísy a spařím horkou vodou, až je všechno zelí pod vodou. Spařené zelí takto nechám odpočívat při pokojové teplotě cca 6 hodin. Mrkev nakrájím na jemné proužky, česnek nakrájím na plátky, 1/2 zázvoru najemno nastrouhám a zbylou polovinu nechám na plátky - lze nakrájet na kostičky, ale osobně nerada kousnu do zázvoru. Cibulku nakrájím na menší kolečka, zelenou cibulku na zhruba 1cm dlouhé kousky. Lze přidat například ředkev.
2
Do hrnce dám cca 100 ml vody a 1 lžičku škrobu (ideálně tapiokový, ale stejnou funkci udělá i kukuřičný) a dám vařit. Za stálého míchání čekám, až směs začne houstnout, trvá to cca 3 - 5 minut. V případě potřeby přidám vodu nebo škrob, abych měla konzistenci tekoucí kaše. Do hotové směsi vmíchám chilli - doporučuji přímo chilli na kimchi, nebo rovnou použít chilli pastu, a rybí omáčku.
3
Ze zelí si sliji přebytečnou vodu (doporučuji si alespoň 0,5 l nechat). Přidám pokrájenou mrkev, cibuli, česnek, nastrouhaný zázvor (zázvorové plátky dávám navrch naplněné sklenice), přidám připravenou pastu, sůl (růžovou ) a cukr (lépe hnědý, já používám palmový) a řádně promíchám (rukama v rukavicích).
4
Promíchanou směs dám do uzavíratelných dóz - používám zavařovací sklenice, na toto množství potřebuji 2-3 sklenice (0,7l). Nádobu plním cca 1-1,5 cm pod okraj a doplním slitou vodou ze zelí tak, aby bylo vše ponořené. Navrch dám plátky zázvoru, pořádně zatáhnu víčko, otočím dnem vzhůru pro kontrolu a nechávám kvasit při pokojové teplotě cca 3 dny (v zimě dávám nad radiátor). Zhruba druhý den by se měly už ve sklenici začít dělat bublinky. Důležité je sklenici otevírat pomalu, lahev je natlakovaná! Po 3 dnech dejte zelí do lednice, ať se přeruší proces kvašení. V lednici vám vydrží několik měsíců.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelný salát po čínsku

Zelný salát po čínsku

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Čerstvé kimchi

Čerstvé kimchi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové
Vaření Chlazení Kvašení Dietní Vegetariáni Vegani Bez lepku Asie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Česnek Chilli pasta Cibule Cukr Mrkev Rybí omáčka Škrob Sůl Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Rohlíky na ráno

Rohlíky na ráno

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Drobenkové muffiny s tvarohem

Drobenkové muffiny s tvarohem

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

29
Zapečené těstoviny se sýrem a kuřetem
Zapečené těstoviny se…
28
Výborné pečené plněné papriky
Výborné pečené plněné…
25
Ředkvičkový salát III.
Ředkvičkový salát III.
24
Chobotničky ze špaget
Chobotničky ze špaget
23
Sezamové trojhránky
Sezamové trojhránky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
Honí vás mlsná? Udělejte si domácí vaječný likér. S rumem, vodkou, bez vajec nebo perníčkový!
Honí vás mlsná? Udělejte si domácí vaječný likér.…
Velký kalendář vánočního pečení: Kdy upéct perníčky, linecké nebo vánočku?
Velký kalendář vánočního pečení: Kdy upéct…
AHA.cz Po kolapsu zmizel Přeučil ze světa! Hrušková šla s pravdou ven

Po kolapsu zmizel Přeučil ze světa! Hrušková šla s pravdou ven

Mimibazar Testováno mámou: Mluvicí Tablík Kvído od Albi – chytrá hračka, která děti baví i učí

Testováno mámou: Mluvicí Tablík Kvído od Albi – chytrá hračka, která děti baví i učí

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Nejkrásnější diáře na rok 2026: Který bude ten váš?

Nejkrásnější diáře na rok 2026: Který bude ten váš?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Sabina Klimešová o konci v Bacheloru: Mirek se mi nelíbil, chtěla jsem odejít!

Sabina Klimešová o konci v Bacheloru: Mirek se mi nelíbil, chtěla jsem odejít!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Velká předpověď pro prosinec: Láska, peníze i zdraví! A měsíc plný flirtu...

Velká předpověď pro prosinec: Láska, peníze i zdraví! A měsíc plný flirtu...

Další doporučené recepty:

Fenyklový salát s mandarinkou a kuřecím masem
Fenyklový salát s mandarinkou a kuřecím…
Fenyklový salát s mandlemi
Fenyklový salát s mandlemi
Fenyklový salát s pomerančem
Fenyklový salát s pomerančem
Ferrero Rocher na plechu
Ferrero Rocher na plechu
Feťácké maso
Feťácké maso
Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
  • Recepty.cz
  • fermentované zelí (a la Kimchi)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact