• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Fazole Mexiko
Napište svůj komentář k receptu

Fazole Mexiko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazole Mexiko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka fazole
    • 2
      ks párky 1-2 silnější
    • 50
      g špek
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • kečup - jemný dle chuti
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce koření - chilli con carne

Postup přípravy receptu

1
Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ve vyšší pánvi nebo v hrnci. Na vyškvařeném tuku osmahneme do hněda nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájený párek, posypeme chilli con carne, rychle osmahneme a zalijeme trochou vody. Musí to trochu koukat. Osolíme a opepříme. Fazole propláchneme. Čtvrtinu jich rozmačkáme vidličkou a spolu s celými fazolemi a nasekaným česnekem přidáme k uzenině. Přilijeme kečup dle chuti a necháme vydusit vodu. Pak zaprášíme moukou. Osmahneme a podlijeme opět vodou dle potřeby. Provaříme a podáváme s chlebem. Pro zlepšení chuti můžeme přidat i kousek klobásy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganské Mexiko

Veganské Mexiko

Míšovy fazole v tomatu

Míšovy fazole v tomatu

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iša | 17. 4. 2012 08:59

    jestli ovládáš vaření tak dobře jako gramatiku,tak jsi fakt borec

  • Radušéé | 15. 6. 2011 11:56

    jedno z nejlepších jídel :-)

  • komár | 11. 6. 2011 17:32

    víborné úplně vinikající hezky jsem si na tom pošmákl.prostě unykát víborné opravdu ;-) ;-) :-) <3 <:-)

  • Di - | 30. 1. 2010 15:58

    Sabino, mrkněte také na recept Fazole z Vysočiny. Jsou skvělé a dají se udělat i z konzervy fazolí v tomatě. Vaří se ale z bílých fazolí.

  • Sabina Pišťáčková | 30. 1. 2010 15:51

    Děkuji moc za recept...budu dělat zítra manželovi do práce! On to miluje, ale já jaksi neměla recept, takže teď můžu vařit o stošest! Věřím, že mu bude chutnat...

  • Pavel Nový | 7. 10. 2008 13:00

    Včera jsem si fazole udělal a musím říct, že si i pošmakoval. Trochu jsem recept poupravil - přidal i bílé fazole, špekáček, slaninu a nemá to chybu. Podobně upravuji i čočku.

  • Michaela Navrkalová | 17. 2. 2008 14:55

    Dneska jsem fazole udělala. Nedali jsme tam žádnou uzeninu.Jen jsme vyškvařili slaninu. Dali jsme konzervu fazolí sterilovaných a konzervu fazolí s kukuřicí v chilli omáčce. Přidali Kimbal (chilli omáčka), chilli koření, masox, aby to mělo aspoň vůni masa. Prostě skvélá ostrá pochoudka. Hlavně za 15 min. hotová. Dobrý nápad!

  • Iveta Soralova | 6. 11. 2007 19:18

    Naprosto vynikající.Stroužek česneku jsem prolisovala a orestovala společně s cibulkou.Ač jsem věčně hubnoucí ten špek tam prostě patří.Moc výborné a RYCHLÉ!!!!

  • Jarka Mastilová | 31. 10. 2007 18:28

    Recept jsem vyzkoušela,fazole jsem dala hned ze dvou plechovek,protože manžel jídla z fazolí má moc rád.Velice nám oběma chutnalo,proto dávám za 1.

  • Ivana Samcová | 17. 12. 2006 16:46

    Fazole jsou výborné. Těším se, až je budu zase dělat. Rychlé, jednoduché a hlavně opravdu mňamka. Neměla jsem špek, dala jsem kousek anglické slaniny a jak psal Jan, přidala jsem trochu mrkve a kukuřici. Jinak přesně podle receptu. Díky za recept. Ivana

  • Michaela Veselá | 9. 11. 2006 12:28

    Jsem ráda, že vám všem tento recept zachutnal. Doma jsme stále přemýšleli, co udělat z fazolí a nakonec jsem vymyslela toto. Všem doma to zachutnalo a tak jsem se rozhodla o recept podělit. Tak všem Dobrou chuť!!!

  • Blanka Hynková | 19. 9. 2006 22:34

    Hlásím, že jsem to vyzkoušela, je to super, jen opravdu pozor na čili ! Zacházet s ním opratrně - barevný pepř - hadr. JInak suprovka, i tak to velice chutnalo.

  • Guest František ..... Habrman | 30. 8. 2006 15:42

    je to řečeno jedním slovem -super-,toto je mé oblíbené jídlo,čím ostřejší tím více mi chutná!občas si ho udělám ze všech barev fazolí které se dají koupit.

  • Jura | 26. 4. 2006 18:22

    Vynikajici recept,fazole jsou i zdrave,ale nadymaji.Pro odstraneni nadymani pridat trochu saturejky.

  • Markéta | 16. 1. 2006 11:50

    Jsou vynikající, hodně osté ale dobré. Používám koření Mexiko a to má řiz :o)

  • Jan Smrž | 8. 11. 2005 19:05

    Ja delam neco obdobneho akorat pridavam hodne majoranky a zeleninovou smes z plechovky (mrkev, kukurice)

  • Petr Hamouz | 24. 9. 2005 09:42

    Vynikající recept ,ale u nás doma špek nikdo nejí ,tak jsem to vzal do práce ,a tam se po tom zaprášilo

  • Lenka | 8. 9. 2005 09:18

    Fazole jsou výborné, jednoduché a levné. Akorát jsem je musela dělat 2x, protože větu posypat chilli jsem vzala opravdu doslova. Takže pro neznalé radím - s tím chilli opatrně - i tak to bude dost pikantní.

  • Milan | 6. 7. 2005 16:09

    Řeknu to stručně ale výstižně-nemá to chybu.

  • Lenka Horáková | 23. 5. 2005 11:18

    Naše "Super extra pálivé fazole alá mexiko!" Taťka dal uvařit fazole a nevěděl jak je upravit...tak jsem hledala v různých kuchařkách, dokonce i Recepturách ze školy co se znich učímě a nic sem nenašla...poslední záchranou byla tato stránka. Moc vám děkuji. Fazole jsou výborné a taťka se jen oblizuje. Přeji Hezký den

  • Věra | 13. 4. 2005 15:00

    Výborné.Manžel si je "vydupal"během jednoho týdne 2x-moc mu chutnaly.Jen jsem neměla špek,tak jsem použila sádlo a podruhé jsem nepřidávala klobásu-bylo to trochu těžké a použila jsem klasické předvařené bílé fazole k vaření a použila jsem koření MEXIKO(Chilli non carne jsem doma hned nenašla).Jinak je to opravdová mňamka a podle manželova nadšení to odhaduji na každotýdenní vaření těchto fazolí.

  • Naďa Kormaníková | 22. 3. 2005 14:35

    Naše oblíbené jídlo - máme ho pojmenované "Kovbojské fazole", v podstatě stejný recept. Já ho vlastně dělám pokaždé jinak, podle toho co doma mám. Základem jsou fazole buď z plechovky (to když chci mít uvařeno za 10 min), nebo doma uvařené bílé nebo barevné)Na pánvi usmažím špek a cibuli na půlkroužky, přidám buď uzené, klobásu (cokoliv od masa), kečup, lečo, pepř, čili. Prohřeju a podávám s chlebem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Luštěniny Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Fazole Hladká mouka Kečup - jemný Koření - Chilli Con Carne Párky Pepř mletý Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Brokolice se žampiony

Brokolice se žampiony

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Smažená tlačenka s falešným…

Houbová bramboračka

Houbová bramboračka

Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou a kuřecím masem

Těstoviny se smetanovo-sýrovou…

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

28
Čokoládový pudink
Čokoládový pudink
24
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
17
Domácí majonéza
Domácí majonéza
15
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
14
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

  • Recepty.cz
  • Fazole Mexiko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact