• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Falešné španělské ptáčky II.
Napište svůj komentář k receptu

Falešné španělské ptáčky II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešné španělské ptáčky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hovězí maso
    • 2
      ks cibule větší nebo 3 menší
    • 3
      ks vejce natvrdo
    • 2
      ks nakládané okurky střední
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 150
      g anglická slanina objemově stejné množství jako vajíčka
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      l hovězí vývar 1 - 1.5 l nebo masox
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso si můžeme nechat na plátky nebo proužky (kostky). Maso si naklepeme, osolíme, opepříme. Kdo chce, nechá si maso vcelku, já jej krájím na proužky. Nejprve si osmahneme cibuli na menší kostičky do měkka. Poté k cibuli přidáme nakrajené, okořeněné maso (můžete osolit, opepřit až na pánvi, když děláte kousky) a osmahneme.
2
Do osmahnutého masa s cibulkou dáme plnotučnou hořčici, promícháme a necháme ještě minutku smažit. Poté podlijeme maso hovězím vývarem a vaříme, dokud maso není měkké. Když je maso měkké, tak přidáme na kousky nakrájená vejce natvrdo, okurku, slaninu, sojovou omáčku (dávám ji hlavně pro tmavší barvu omáčky) a vše povaříme ještě cca 15 minut. Poté si smícháme vodu s hl. mouku, omáčku zahustíme a ještě tak 5 minutek povaříme. Na konci popř. dosolíme dle chuti a podáváme s vařenou rýží nebo houskovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar | 21. 1. 2017 23:01

    Dnes jsem zkoušela a opravdu vynikající recept,rozhodně ho budu dělat častěji,je to jednoduché a rychlé. ;-)

  • kubajz | 2. 4. 2016 17:44

    moc dekuji,vyjikajici!presne takove,jake jsem ocekaval!!! :) k

  • Jirka Trutnov | 3. 10. 2014 13:13

    Nemá to chybu i vepř. plecka. J ;-)

  • marketa | 19. 9. 2013 10:50

    jo a taky nedávám sojovku! :-$

  • marketa | 19. 9. 2013 10:50

    Zrovna ptáčky vařím/peču :) Dělám podobný recept, jen místo anglické slaniny, dávám "normální špek", který osmahnu s cibulkou, přidám maso na proužky, dál hořčice, sůl.....vše podle tohoto receptu, a když mám orestováno a podlito vývarem, tak šup s tím na hoďku do trouby. Pak už jen zahustím, přidám vejce s okurkou a je hotovo :). Z trouby má omáčka takovou plnější chuť. :-\

  • marie29 | 10. 5. 2013 11:31

    Moc dobré :-) ..sojovku jsem nedala, přišla mi tam zbytečná.

  • Tereza | 30. 4. 2013 13:05

    I se sojovou omáčkou, byly luxusní a to že jsem vařila pro velmi vybíravé zobáčky :-D

  • Lenka | 6. 3. 2013 07:28

    sojovka v téhle omáčce nemá co dělat :-$

  • iva kratka | 5. 3. 2013 14:48

    taky nedavam sojovku, jsou moc dobre :-)

  • MADE | 24. 2. 2013 16:52

    Tak jsem to zkusila uvařit z masa divočáka , jinak jsem se držela receptu, teda bez té sojovky. A nebylo to vůbec špatné.

  • nama | 11. 2. 2013 15:49

    vždy jsem dělala zabalené ptáky,ale včera jsem zkusila tyto (bez sojovky a navíc jsem ještě hodila párečky), bylo to vynikající ještě mi zbylo na zítra, protože jsem toho dělala kotel. ukládám do kuchařky a dávám 1 :-)

  • poklipo | 26. 1. 2013 10:08

    Bez sojové omáčky, se slaninou a kyselou okurkou byly výborné!

  • Filip | 30. 12. 2012 16:31

    Masox neeee, lze v pohode vynechat protoze je tam dostatek masa.

  • Gabina | 8. 2. 2012 13:23

    to radeji vorcestr nez tu sojovku ta sojovka mi tam nesedi a pritel ji pozna v jakemkoli jidle takze vorcestr to jisti :-)

  • Hanka | 13. 10. 2011 15:05

    Sojovka =-O

  • Katka Žilková | 14. 11. 2009 19:10

    Taky dělám, nevypadá to moc vzhledně, ale pro mě je to taky rychlejší. Taky dělám bez sojovky, ale s lákem a místo slaniny dávám 2 debrecínské párky.

  • Vilemina Vilhelmová | 26. 10. 2009 11:15

    Tmavší omáčka se dá udělat i jinak. Cibuli nakrájejte hodně najemno, při smažení občas zamíchejte, aby měla stejnoměrnou barvu. Když už se zdá, že by se začala pálit, dejte do ní lžíci vody, ve které je špetka cukru. Nebojte se toho, nebude to sladké. Nakonec v té sojovce je cukru daleko víc. Když už musíte přidávat něco naívc do české omáčky, dejte radši vorčestr nebo lžíci obyčejné hořčice.

  • recepty 73 | 24. 10. 2009 19:24

    Jo,jo.Taky jim říkáme rozlítaní a sojovku do ptáčků....,ale proti gustu...Jiří

  • Martina Hájková | 24. 10. 2009 18:33

    Taky když mám na spěch,dělám tímto způsobem,říkáme jim rozlítlí ptáčci...sojovka mi tam ale jaksi nejde.

  • Alena Macháčková | 18. 10. 2009 18:53

    Tento recept používám již dlouhá léta a říkáme mu ptáčci naruby. Je moc prima, doporučuji všem. Jen toho vývaru mi připadá nějak moc, mělo by se to spíš dusit. Já přidávám ještě pár nudliček mrkve jen tak pro barvu a místo sojovky trochu tmavé instantní jíšky (ještě kromě záklechtky), omáčka bude mít bezva barvu. A také vůbec není špatné dát do omáčky ke konci varu trochu nálevu z okurek. Dávám za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Hovězí maso Hovězí vývar Nakládané okurky Olej Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený jogurtový dort

Nepečený jogurtový dort

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Kubánský dort

Kubánský dort

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

15
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
12
Vepřová panenka s houbami a jablky
Vepřová panenka s…
10
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
10
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
8
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Falešné Burrito
Falešné Burrito
Falešné liptovské pirohy
Falešné liptovské pirohy
Falešné španělské ptáčky
Falešné španělské ptáčky
Falešný pařížský dort
Falešný pařížský dort
Falešný tatarák z junioru
Falešný tatarák z junioru
Falešný tatarák z uzeniny
Falešný tatarák z uzeniny
  • Recepty.cz
  • Falešné španělské ptáčky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact