• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dýňový prívarok
Napište svůj komentář k receptu

Dýňový prívarok

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňový prívarok
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks dýně
    • kopr
    • sůl
    • mléko
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • cukr
    • ocet
    • 1
      ks cibule
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Dýni nastrouháme na hrubší a dellší nudličky (na speciálním struhadle). Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme dýni, kopr, osolíme, trošku podlejeme vodou a 10 min. podusíme. Dýně se nesmí rozvařit, nudličky musí zůstat celé. Zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a trošku povaříme. Odstavíme, ochutíme cukrem a octem na sladkokyselo.
2
Podáváme s brambory a volským okem, klobáskou na cibulce a paprice nebo kouskem masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Fazolový prívarok

Fazolový prívarok

Fazolkový prívarok

Fazolkový prívarok

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 20. 7. 2007 06:47

    Jarka, máte pravdu, tekvica sa rada kazí, keď sa zavarí. Ja si tekvicu mrazím, nastrúhanú na prívarok, ale aj na kocky narezanú, tú používam na tekvicový guláš a pod. Škoda, že tekvica je u nás dosť nedocenená zelenina.

  • Anonym | 19. 7. 2007 22:20

    Tento recepis mě bude strašit jako těžká noční můra.

  • Jarka z Bratislavy | 19. 7. 2007 21:56

    Je to vynikajúce ľahké letné jedlo. Aby sme mohli tekvicový prívarok variť aj zime, musíme si tekvicu zavariť. Vždy sa mi pokazila, ale až som konečne dostala od jednej Maďarky recept, tekvica sa nekazí, v pohároch vydrží aj niekoľko rokov.Ako na to?Očistenú tekvicu nastrúhame (ja strojom) na mrkvovom strúhadle - teda nahrubo, zalejeme dostatkom studenej vody a necháme 2 hodiny stáť. Potom tekvicu precedíme a dáme ešte do studenej vody na jednu hodinu. Precedíme, prepláchneme a naložíme do 7 dl Omnia pohárov, voľnejšie. Do každého pohára vlejeme 1 lyžicu octu a dolejeme vodou. Zaviečkujeme a sterilizujeme podobne ako inú zeleninu. Vodu nesolíme a neochucujeme (to robíme až pri varení prívarku).Po otvorení pohára obsah prepláchneme a dáme dusiť do kastróla s popraženou cibuľkou. Na rozdiel od čerstvej tekvice túto zaváranú je potrebné dusiť dlhšie. Ďalej postupujme podľa uvedeného receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Dušení Vaření Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Dýně Hladká mouka Kopr Mléko Ocet Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka

Cuketový kotlík

Cuketový kotlík

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Kávové muffiny

Kávové muffiny

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Kávový korpus

Kávový korpus

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
21
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
17
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Dýňový nákyp
Dýňový nákyp
Dýňový perník
Dýňový perník
Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový salát z máslové dýně
Dýňový salát z máslové dýně
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džuveč II.
Džuveč II.
  • Recepty.cz
  • Dýňový prívarok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact