• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dýňový koláč (Pan di zucca)
Napište svůj komentář k receptu

Dýňový koláč (Pan di zucca)

autor: tomasek
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňový koláč (Pan di zucca)
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 350
      g hladká mouka
    • 600
      g dýňová dužina očištěná
    • 250
      g cukr krupice
    • 100
      g rozinky namočené
    • 2
      ks vejce
    • 3
      g skořice - mletá
    • 50
      g máslo
    • 5
      ks hřebíček mletý
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • sůl
    • moučkový cukr
    • 3
      lžíce panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Recept jsem okoukal od Itala Emanuela Ridiho, takže veškeré pochvaly jdou na jeho adresu. Vyzkoušel jsem jej, byl výborný, skvěle se hodil na podzimní večery k čaji, takže jsem se rozhodl dát jej sem.
2
Dýni zbavenou semínek nejprve nakrájíme na tenké plátky (asi 1 cm široké) a vyložíme na máslem vytřený plech, poté necháme opékat v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 min. Po opečení bude dýně měkká a rozmixujeme ji (popř. ručně rozdrtíme - pro ty, co nemají mixér, tak jako já). Nemusí to být úplně na kaši, mě osobně docela vyhovovalo, když tam zůstaly malé kousky dýně.
3
Mezitím si rozdrtíme/rozemeleme hřebíček na prášek a dáme namočit rozinky do horké vody. Vedle toho si vyšleháme vejce s cukrem a olejem, následně přidáme namočené změklé rozinky a rozmixovanou dýni. Rozdrcené koření smícháme s moukou, přidáme špetku soli a promícháme s dýňovou směsí dohromady. Je-li těsto velmi hutné a nejde promíchat, je možné přidat mléko (opatrně po jednotlivých lžících - těsto by mělo zůstat poměrně husté).
4
Formu (na dort, na bábovku, na cokoliv, co se nám líbí) vymažeme máslem a vysypeme moukou, nalijeme hmotu, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C zhruba 1 hod. Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem, ale mě to chutnalo spíše bez něj. Svým kořením (hřebíček, skořice) se velmi hodí k nějakému dobrému černému čaji. Dobrou chuť a hodně štěstí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček

Pan di spezie - sladký kořeněný…

Pan bagnat

Pan bagnat

Dýňový koláč

Dýňový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Franta | 31. 8. 2016 13:22

    Je to moc dobrý. Konzistencí je to trochu podobné štole (kterou miluju). Dal jsem tam 200g cukru a bylo to akorát.

  • Zdena Konečná
    Zdena Konečná | 8. 11. 2013 09:38

    Koláč je na můj vkus hodně sladký a těžký a ani moc nevyběhl. Prášek do pečení uvedený je, chybí jen v postupu a kdyby se dal celý asi by vyběhl víc. Možná záleží na i typu dýně, ale potom už pátrat nebudu.

  • hweirova | 1. 9. 2013 21:35

    Výborný koláč, k černému čaji se opravdu moc hodí - ale chutná i bez čaje ;-) Pro všechny, kteří vaří dle postupu v receptu - nezapomeňte na prášek do pečiva, není v přípravě uveden. Děkuji autorovi za vložení receptu a dávám 1! :-)

  • funchal | 28. 10. 2012 15:22

    Postupovala jsem podle receptu a chutnal mně i dětem, koření navíc jsem nedávala, ale k dýni mi též sedí kardamom, příště zkusím. Opravdu vláčný dezert, připomíná perník, ale není to perník, já perník nemusím, toto je báječné, doporučuji.

  • milanbarta | 15. 10. 2011 14:56

    Trochu se mi ten koláč srazil a ani chuťově mě moc nezaujal. Koření jsem použil jako do perníku.

  • Marka | 8. 9. 2011 19:27

    Já do tohoto výborného moučníku přidávám ještě mletý kardamom. Ridi ho myslím v receptu uváděl. Voní a chutná to báječně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Listopad Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Dýňová dužina Hladká mouka Hřebíček mletý Máslo Moučkový cukr Panenský olivový olej Prášek do pečiva Rozinky Skořice - mletá Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Brynzová pomazánka III.

Brynzová pomazánka III.

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

38
Pstrokata kasza
Pstrokata kasza
38
Mramorové maso
Mramorové maso
38
Kaviárová vejce
Kaviárová vejce
38
Maková bábovka
Maková bábovka
35
Pečená zelenina
Pečená zelenina

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

Další doporučené recepty:

Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček z pižmové dýně
Dýňový chlebíček z pižmové dýně
Dýňový koláč
Dýňový koláč
Dýňový koláč famózní
Dýňový koláč famózní
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným ovocem
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným…
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze smetanového…
  • Recepty.cz
  • Dýňový koláč (Pan di zucca)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact