• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevná roláda
Napište svůj komentář k receptu

Dvoubarevná roláda

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dvoubarevná roláda
Dvoubarevná roláda
Dvoubarevná roláda
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 1
      ks esíčka (Krabice)
    • 0,50
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 5
      lžíce černá káva (Silná)
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Na náplň
    • 100
      g máslo
    • 0,50
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Esíčka rozdrtíme v mixéru nebo nastrouháme, prosijeme do mísy, přidáme prosátý cukr s kakaem, rum, kávu a vypracujeme tužší, ale vláčné těsto. Necháme 30 minut odležet. Změklé máslo, prosátý cukr a žloutek utřeme dohladka a nakonec přidáme rum. Těsto dáme mezi mikrotenovou fólii a rozválíme z něj placku asi 1/2 cm silnou. Plát potřeme náplní, pomocí fólie opatrně svineme a v chladnu necháme ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na plátky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevná čočka

Dvoubarevná čočka

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dvoubarevná čokoláda do formiček

Dvoubarevná čokoláda do formiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 2medwed | 5. 11. 2012 13:22

    Tak ted na tom pracuju ale 2lžičky rozhodne nestačí ja jich tam dal min10lžiček rumu a za chvilku jdu zavinovat pak přidám foto jestli to půjde.... :-|

  • 2medwed | 1. 11. 2012 18:48

    Nejluxusnější věc co jsem kdy jedl samozřejmě že ve své třídě....

  • Bopik | 23. 7. 2012 18:11

    Výborné, manžel už jinou nechce. Suroviny jsou teda dražší, ale taky se nedělá každý den, že

  • ADÉLINKA | 15. 2. 2012 15:21

    8-moc dobrá ) :-D :-P :-( <3

  • NATAŠA | 15. 2. 2012 15:20

    8-) :-* <3

  • Mirka | 24. 11. 2011 14:59

    Moje nejoblíbenější roládička už od dětství <3 , žádné vánoce se bez ní neobejdou ;-) , nemá prostě chybu :-*

  • kikinka251
    kikinka251 | 15. 4. 2011 20:50

    VELICE DOBRÉ ;-) O:-) :-))

  • Vanilka | 23. 11. 2010 16:31

    jak mluvíte (resp. píšete) o těch lžičkách tak myslíte polévkové nebo čajové? :-\

  • Olga Zehnalová | 11. 9. 2008 18:33

    Markétko," prosátý cukr" znamená, že sa má cukor preosiať cez sitko aby v ňom neboli žiadne hrudky, takisto aj kakao a sušienky.Roláda je výborná, môžem doporučiť.

  • Radka Křížová | 11. 9. 2008 12:37

    dle mého názoru je to jemný cukr,který zbavíme hrudek. nebo aspoň já jsem tam dala obyčejný moučkový cukr bez hrudek a výsledek byl skvělý

  • Markéta Stránská | 11. 9. 2008 11:59

    Mohl by mi prosím někdo poradit co znamená prosátý cukr? děkuji

  • Táňa K. | 17. 8. 2008 12:56

    Potvrzuji, roláda je výborná. Uhňácala jsem ji trošku "bajvoko" a už mám od rodiny další objednávky. Do krému jsem nedala žloutek, zato jsem přidala dvě lžíce kokosu. A stejně jako Radka doporučuji více rumu. Je to hutná, ale chutná dobrota, třeba na Vánoce jako dělaná.

  • Táňa K. | 17. 8. 2008 12:50

    Potvrzuji. Roláda je výborná. Také jsem ji uhňácala v ruce tak trochu "bajvoko" a už mám od rodiny další objednávky. Krém jsem udělala bez žloutku, zato jsem do něj přidala dvě lžíce kokosu. A stejně jako Radka doporučuji více rumu. Je to hutná, ale velmi chutná dobrota. Třeba na Vánoce jako dělaná.

  • Radka Křížová | 14. 8. 2008 09:51

    dělala jsem na pouť,je to strašně dobrá a na pohled nádherná roláda,přidala jsem o trochu víc rumu a těsto šlo krásně zpracovat. nechtělo se mi špinit šlehač,takže krém jsem jen tak bleskově ušmudlila v ruce a byl výbornej. recept opisuju do sešitu s výběrem receptů,které budu často opakovat

  • Gábina H | 17. 9. 2007 12:43

    Koukala jsem v obchodě na ta Esíčka. Mají hmotnost 220 g.

  • Jana MN | 11. 9. 2007 11:07

    Ja som tiez v zahranici, takze poradte, aka je gramaz tych susienok, aby som sa trafila s niecim miestnym?

  • Gábina H | 31. 8. 2007 12:41

    Slávko, použijte nějaké jiné kakaové sušenky

  • Slávka Loderová | 31. 8. 2007 12:24

    Dobrý den, prosím vás, poradte mi, čo možem použit namiesto sušeniek esíčka - som v Nemecku a tu nemajú naše výrobky Opavia. Mockrát dakujem.

  • Katka Maršálková | 2. 5. 2007 12:14

    Lucka: těsto rozválíte mezi dvěma potravinovými fóliemi (jedna vespod, druhá navrchu těsta) Až to rozválíte, vrchní fólii sundáte a plát potřete náplní. Jednodušší bude, když si tu spodní fólii přidržíte, abyste si jí do rolády nezamotala a tu roládu normálně smotáte prsty jako ruličku. Hlavně nezabalovat s fólií!!!

  • Lucka | 2. 5. 2007 11:40

    Recept vypadá velice dobře.Jen prosím o vysvětlení - "pomocí fólie opatrně svineme". To jako svineme i s fólií? Jakože tam zůstane? To se pak odstraňuje až při krájení? nebo jak tomu mám rozumět?Velice děkuji za odpověď.

  • Tereza Jarčušková | 16. 10. 2006 06:58

    Janka, nabudúce pridajte ešte trocha kávy alebo rumu.

  • Jana | 15. 10. 2006 13:04

    Co dělat, aby se mi těsto nedrolilo, nešlo mi totiž pořádně rozválet a při zavinování mi praskalo.

  • Jana | 3. 7. 2006 22:23

    Jednoduchá a výborná na oslavě všem chutnala jen se po ni zaprášilo.

  • Petra Bláhová | 18. 2. 2006 11:14

    Roládka měla velký úspěch, všichni si pochutnali a hlavně chválili , že je to vynikající záležitost!!!Mohu jen doporučit , na oslavu narozenin jak stvořené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Esíčka Hnědý rum Kakao Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka na chlebíčky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Jablečná roláda s tvarohem

Jablečná roláda s tvarohem

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

68
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
45
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
37
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
29
Buřty na pivě
Buřty na pivě
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Anistonová a její sídlo po Oprah: Obří změny na vile za 300 milionů

Anistonová a její sídlo po Oprah: Obří změny na vile za 300 milionů

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Dvojsýrová pomazánka s červenou řepou
Dvojsýrová pomazánka s červenou řepou
Dvoubarevná čočka
Dvoubarevná čočka
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevné jablkové řezy
Dvoubarevné jablkové řezy
Dvoubarevné margot řezy - píchané
Dvoubarevné margot řezy - píchané
Dvoubarevné perníkové sušenky
Dvoubarevné perníkové sušenky
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevná roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact