• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové v zelí
Napište svůj komentář k receptu

Dušené vepřové v zelí

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené vepřové v zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřová plec nebo libový bůček
    • 1,50
      kg bílé zelí
    • 2
      kelímek zakysaná smetana 1-2
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce hladká mouka na jíšku

Postup přípravy receptu

1
Maso osolíme, okmínujeme a dáme na rozpálený olej opéci. Opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté. Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme.
2
Mezitím nakrájíme zelí, přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, kmín, trochu posolíme a dáme do hrnce s trochou vody. Když je maso asi do půlky hotové, vložíme ho do zelí i s výpekem a dále dusíme. Podle potřeby dolijeme vodu.
3
Uděláme cibulovou jíšku a necháme vychladnout. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze zelí a nakrájíme na plátky. Do zelí zavaříme jíšku a necháme ho chvilku povařit.
4
Nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Kdo chce, může zakápnout trošku octem.
5
Podáváme s vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí s paprikami

Dušené zelí s paprikami

Dušené zelí

Dušené zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • A.Kurazsova | 28. 10. 2012 14:22

    Velikanska dobrota!

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 11. 3. 2011 14:12

    dneska jsem si nejenom já pochutnala...připomělo mi to trošku zadělávanou kapustu,ale naprosto labůžo...ještěže zůstalo zelíčko i na zítřek..hned jedu přikoupit knedlík a prejt :-)

  • vendula m. | 31. 10. 2009 18:24

    nemela jsem bile zeli, tak jsem to pripravila z cerveneho a byla to basta :-) dekuji za recept, je to za 1 :-)

  • Jana H. | 19. 5. 2008 14:57

    Ivo, moc děkuji, pochvala vždycky potěší. Jana H.

  • Ivana Samcová | 19. 5. 2008 14:17

    Jediné, co můžu napsat, je VYNIKAJÍCÍ! Moc nám to chutnalo, zelí je prostě skvostné. Paní Jano, velký dík za recept. Ivana

  • Andrea Andrea | 14. 9. 2007 13:48

    Právě jsme dojedli tuhle óóóbr dobrotu. Moc jsme si pochutnali a paní Janě dáváme celá rodinka za 1!

  • Martina S. | 15. 4. 2006 13:50

    Dnes jsme měli k obědu a velmi jsme si pochutnali.

  • Anonym | 28. 11. 2005 09:13

    Je to moc dobré.. Dělám to stejně, akorát maso krájím na kousky.. Ale jinak je to moc dobré..

  • Ivana Samcová | 30. 8. 2005 19:16

    Díky za vysvětlení. Určitě to zkusím, vypadá to moc chutně.

  • Jana H. | 28. 8. 2005 18:53

    Ivčo, připravuji to na plotně. Maso pěkně opéct do zlatova na tuku, pak trochu podusit. Do většího hrnce dát nakrájené zelí a do toho přidat podušené maso i s výpekem, podlít trochou vody, pokud je to nutné, a nechat dusit do měkka. Dál podle receptu. Dělala jsem když jsme měli návštěvu a moc jí to chutnalo. Tak doufám, že i Vám to bud stejně chutnat. Je to zas jinak dělané zelí. Musí se počítat s tím, že zelí je brzy hotové. Jana H.

  • Ivana Samcová | 28. 8. 2005 12:59

    Prosím o vysvětlení, jídlo se připravuje na kamnech nebo v troubě? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Vepřová plec Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

36
Rafal-Rokl
Rafal-Rokl
26
Fofr koláč
Fofr koláč
24
Prasečí uši
Prasečí uši
24
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
23
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

Další doporučené recepty:

Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a…
Dušené zelí
Dušené zelí
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové v zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact