• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové á la ražničí
Napište svůj komentář k receptu

Dušené vepřové á la ražničí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g vepřové maso - plec, kýta... cca
    • 2
      ks špekáček kvalitní
    • 60
      g uzený špek
    • 150
      g moravská slanina nebo anglická... cca
    • 120
      g cibule velká, cca
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • bylinky dle chuti, pokud je máme rádi
    • vývar
    • jíška nebo záklechtka

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Špekáčky pokrájíme podélně na 4-6 výsečí, špek na menší kostičky, slaninu na širší nudličky, cibuli na klínky nebo kostičky, česnek nasekáme nadrobno.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Nejprve dáme do kastrólu osmažit špek se slaninou a špekáčky dozlatova. Uzeninu vyndáme stranou a do vysmaženého tuku nasypeme pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dosklovata.
3
K cibuli přidáme zatáhnout maso, přidáme rozvonět nasekaný česnek a trochu bylinek, které máme rádi (tymián, majoránka, rozmarýn...), přidáme předsmaženou uzeninu, vše zalijeme vývarem (jen tak nad maso) a dusíme pod poklicí na mírném plameni do změknutí masa, za občasného podlití a promíchání.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Když je maso měkké, omáčku zahustíme dle potřeby troškou jíšky nebo záklechtky, krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

5
Podáváme s jakoukoliv námi oblíbenou přílohou (rýže, brambory, těstoviny, noky...)
6
K obědu jsem měl v plánu ražničí, ale okolnosti mě donutily suroviny použít v trošku jiné kombinaci. Dopadlo to výborně, ke spokojenosti všech.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Uzeniny & mleté maso
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Jíška Moravská slanina Pepř mletý Špekáček Sůl Uzený špek Vepřové maso Vývar

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánové řezy

Banánové řezy

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Citronový dort (řezy) s želé

Citronový dort (řezy) s želé

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Marshmallows

Marshmallows

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

38
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
17
Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a špenátem
Salát se sýrem,…
14
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
10
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
10
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené plněné papriky
Dušené plněné papriky
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové na provensálském koření
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové á la ražničí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact