• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Napište svůj komentář k receptu

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

autor: Eva1
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks hovězí maso
    • 60
      g sádlo
    • 1
      ks cibule
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
  • Zelenina
    • 1
      ks pórek nebo šalotka
    • 300
      g karotka
    • 300
      g zelené fazolky
    • zeleninový vývar
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa po krajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách posypeme moukou a opečeme po obou stranách na části sádla.
2
Na zbytku sádla osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, zalijeme ji trochou vody, přidáme opečené plátky masa a dusíme je pod pokličkou. Na pánvičku od opékání masa nalijeme malé množství vody, za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu a podlijeme jí plátky při dušení. Při dušení plátky obracíme a podléváme malým množstvím vody.
3
**Dušená zelenina: ** mrkev rozkrájíme nožem na šikmé, asi půl až centimetr tenké plátky. Můžeme použít i speciálně tvarovaný vroubkovaný zdobící nůž. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pórek a za stálého míchání orestujeme do sklovita. Potom přisypeme mrkev a vše opět orestujeme. Nakonec přidáme zelené fazolky. Vše podlijeme vývarem z zeleninového bujonu a na mírném ohni dusíme doměkka. Závěrem dochutíme solí a mletým pepřem.
4
Plátky hovězího masa s dušenou zeleninou podáváme s vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami

Hovězí ministeaky s restovanými…

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • josef | 22. 6. 2016 12:56

    vypadá to jako koňský blití

  • caliopea | 7. 3. 2014 14:26

    miluju zeleninu misto klasicke prilohy, zitra uvarim podle receptu a bez brambor <3

  • KaRa | 3. 7. 2011 17:58

    Dobré...

  • KaRa | 3. 7. 2011 17:57

    Dobré... :-[

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí maso Karotka Máslo Pepř mletý Pórek Sádlo Sůl Zelené fazolky Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Smažený kapr

Smažený kapr

Pizza – Langoše

Pizza – Langoše

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Zaječí paštika s cibulkou

Zaječí paštika s cibulkou

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

37
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
26
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Vosí hnízda
Vosí hnízda
11
Marokánky
Marokánky

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Novinky ČT pro rok 2026: Vrací se Peče celá země! Kompletní přehled novinek

Novinky ČT pro rok 2026: Vrací se Peče celá země! Kompletní přehled novinek

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Dušené jehněčí kolínko s květákovo…
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jehněčí na limetkách
  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact