• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené brambory
Napište svůj komentář k receptu

Dušené brambory

autor: Kajkajak
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • máslo
    • sůl
    • pažitka

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Do pánve (nejlépe se silnějším dnem) dáme máslo, přidáme brambory a posolíme. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Nakonec přidáme pažitku. Někdy je dusím déle a pak se udělá ta správná křupavá kůrčička. Často míchat a nepodlévat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené kapustové brambory

Dušené kapustové brambory

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Dušené maso se žampiony

Dušené maso se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 23. 6. 2008 19:25

    Nové zemiaky robím presne ako Klárika, len dávam nie mletú, ale celú rascu a vňať dávam do hotových zemiakov, kvôli vitamínu C. Ani doma sme nové zemiaky nikdy nevarili, ale dusili.

  • Klára Keselyova | 23. 6. 2008 18:21

    Nové zemiaky zásadne nikdy nevarím. Pokiaľ sa dajú škriabať, neskoršie, aj keď sa už musia šúpať, vždy ich dusím. Pokrájam na štvrtky, keď sú veľké, tak na viac častí, do kastróla dám olej, pokrájanú viazaničku petr.vňate, trocha osmažím, pridám zemiaky, tiež trochu za stáleho miešania osmažím, potom osolím,pridám mletú rascu, prikryjem a dusím. Neotváram veľmi často, aby sa šťava nevyparila..Občas premiešať stiahnúť plyn a udusiť do mekka. Keď sú mekké, odokryť a pridať na chvíľu plyn a nechať pripiecť. Keď je k tomu uhorkový šalát, viac ani nie je treba. Dobrú chuť!!!!

  • Danka Snášelová | 23. 6. 2008 14:48

    Pane Oldřichu, podobně jak vy děláte NOVÉ brambory v kastrolu, tak i já dělám STARÉ brambory v papiňáku = viz. recept Brambory v papiňáku od Marysy. Takto upravené brambory jsou fantastické a nemají chybu.

  • Jana H. | 23. 6. 2008 14:37

    Dušené brambory dělám takto: na dno kasrolu trochu oleje a na to dost cibule pokrájené na plátky. Na to dám na kostičky rozkrájené brambory a na plátky nakrájenou mrkev. Zaleju rozpuštěnou bujonovou kostkou tak, že voda sahá asi 2 cm pod brambory. Osolím, opepřím, přidám pár kuliček nového koření a bobkový list a dusím . Občas promíchám. Voda by měla být skoro vyvařená a ta cibule udělá takový dobrý sosík. Nejlepší jsou druhý den, kdy se ta cibule dobře rozleží.

  • Oldřich Gargulák | 23. 6. 2008 10:43

    Tím chci naznačit, že připečení této krmě ke dnu ,není neobvyklé, pokud to není přímo žádoucí.

  • Oldřich Gargulák | 23. 6. 2008 10:41

    Dnes budou k obědu.Dělám trochu jinak: V KASTROLE na sádle cibuli trochu víc než do sklovita. Přibližně stejně velké NOVÉ BRAMBORY (stačí jen odřít v žínce) nakrájet na čtvrtky (to je slovo: 6souhlásek) jako měsíčky (je to úhlednější), dát na cibuli, sůl, kmín a NEPODLÉVAT (pro měkké nátury: max.1lžíce vody) zakrýt poklicí a dusit. Zpočátku občas, posléze častěji promíchat ode dna-opatrně, aby z toho nebyla kaše. Výsledný produkt může být poněkud "rozblemtaný" (nenapadá mě žádné vhodné synonymum). Může se podávat jako samostatné královské jídlo, ale když k němu umažíte květák a připravíte okurkový salát (se smetanou je to špica), tak Vás Michelliny neminou! (nemyslím ty kolem pasu)V nejužším rodinném kruhu nastanou problémy (pokud samozřemě neservírujeme na stříbře) paradoxně až když je kastrol prázdný. V ten okamžik prchám od stolu se zacpanýna ušima, abych až piraně skončí s hostinou, vytvaroval do původního tvaru pozohýbané vidličky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pozdní večeře Výjimečný den Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Pažitka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky s vejci

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Kelímková bábovka z jogurtu

Kelímková bábovka z jogurtu

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Zeleninový salát s rukolou a opečenou bagetkou

Zeleninový salát s rukolou a opečenou…

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

57
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
52
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráčky s…
45
Špagety s mořskými plody
Špagety s mořskými plody
45
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
35
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Dušené brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact