• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dušená krkovička se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Dušená krkovička se zeleninou

autor: Segoy
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená krkovička se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 0,50
      kg plátky krkovičky bez kosti (lze i s kostí)
    • 1
      ks cibule (větší)
    • 4
      ks česnek (stroužky)
    • 4
      lžíce hořčice plnotučná (používám nejraději Staroanglickou)
    • 1
      ks mrkev (větší)
    • 1
      ks kořen petržele
    • 4
      lžíce slunečnicový olej
    • sůl
    • pepř mletý (drcený nebo mletý)
    • rozmarýn
    • drcený kmín
    • 4
      plátek máslo
    • 0,30
      l masox (ideálně spepičí, např. Knorr Bohatý bujon)

Postup přípravy receptu

1
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce drceným kmínem. Vložíme do nádoby nebo misky, potřeme z obou stran hořčicí. Ideální je staroanglická horčice, ale stejně dobře poslouží i běžná plnotučná. Nakonec vše zakápneme trochou oleje, aby maso nezvětralo, zabalíme do pytlíku nebo fólie a necháme v lednici odležet alespoň dva nebo lépe tři dny.
2
Když je maso odležené, nenechte se překvapit silnou vůní hořčice. Připravíme si nádobu na pečení. Sám používám nádobu z varného skla se skleněnou pokličkou. Nádobu jemně vymázneme máslem, na dno položíme dva plátky másla a na ně naklademe maso.
3
Vedle si připravíme zeleninu, ostrouháme mrkev a kořen petržele a nakrájíme je na průměrně silné plátky (cca půl centimetru až centimetr). Plátky naklademe na maso společně se čtyřmi stroužky česneku (v celku) zbaveného slupky. Na takto ozdobené maso nakrájíme na plátky či kroužky jednu větší cibuli. Když je připraveno, navrch dáme ještě dva plátky másla a oblijeme připraveným bujónem. Bujón by měl dosahovat cca do dvou třetin masa. Přikryjeme a pečeme (dusíme) s pokličkou po dobu cca 70-80 minut na teplotu cca 200°C.
4
Jako přílohu můžeme podávat dobré křupavější pečivo, třeba rozpečenou bagetu, případně s vařeným nebo šťouchaným bramborem. Brambory můžete oloupané přidat dusit k masu a dělat tak přílohu rovnou s hlavním jídlem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená plec se zeleninou

Dušená plec se zeleninou

Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v remosce

Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v…

Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

Na kosti grilovaný nízký roštěnec,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Hořčice plnotučná Kořen petržele Máslo Masox Mrkev Pepř mletý Plátky krkovičky bez kosti Rozmarýn Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Meruňková zmrzlina

Meruňková zmrzlina

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

17
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Klasické lečo
Klasické lečo
11
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
11
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
11
Linecké košíčky
Linecké košíčky

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Dušená kari z dýně v mletém mase
Dušená kari z dýně v mletém mase
Dušená karotka na másle s petrželí
Dušená karotka na másle s petrželí
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kuřecí stehna na řapíkatém celeru s pórkem
Dušená kuřecí stehna na řapíkatém…
Dušená mrkev
Dušená mrkev
Dušená mrkev Dudin
Dušená mrkev Dudin
  • Recepty.cz
  • Dušená krkovička se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact