• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušená kmínová kýta na špeku
Napište svůj komentář k receptu

Dušená kmínová kýta na špeku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na špeku
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 600
      g kýta cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 60
      g uzený špek cca
    • jíška nebo solamyl
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Kýtu pokrájíme na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme. Popřípadě můžeme pokrájet na kostičky či nudličky. Osolíme, opepříme a trochu bohatěji posypeme drceným kmínem. Špek jemně pokrájíme a necháme v hrnci trochu vyškvařit a pustit tuk, na kterém pak osmažíme maso dozlatova ze všech stran. Po osmažení maso podlijeme vývarem (cca 250-300 ml) a dusíme do změknutí masa pod pokličkou.
2
Měkké maso vyndáme stranou, přilijeme trochu vývaru, podle toho kolik chceme omáčky na přelití masa. Omáčku zahustíme buď jíškou osmažené z másla a hladké mouky nebo troškou solamylu, který rozmícháme v malém množství studené vody. Před podáváním můžeme dozdobit nasekanými bylinkami. Omáčku krátce provaříme a můžeme případně ještě dochutit solí.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

3
Podáváme s rýží, bramborem, těstovinami, noky či knedlíkem. Na talíř můžeme k masu přidat i trochu dušené zeleniny.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

4
Jako obměnu můžeme do omáčky na dochucení přidat nasekaný česnek, tymián, rozmarýn...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Houbová kýta s pórkem

Houbová kýta s pórkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Zálivky a omáčky Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Jíška Kýta Pepř mletý Sůl Uzený špek Vývar

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lepenice

Lepenice

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Avokádový salát

Avokádový salát

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

30
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
14
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
10
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou…
9
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Dušená kapusta se slaninou
Dušená kapusta se slaninou
Dušená kari z dýně v mletém mase
Dušená kari z dýně v mletém mase
Dušená karotka na másle s petrželí
Dušená karotka na másle s petrželí
Dušená krkovička se zeleninou
Dušená krkovička se zeleninou
Dušená kuřecí stehna na řapíkatém celeru s pórkem
Dušená kuřecí stehna na řapíkatém…
Dušená mrkev
Dušená mrkev
  • Recepty.cz
  • Dušená kmínová kýta na špeku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact