• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Napište svůj komentář k receptu

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 94
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tradiční dršťková polévka není pro všechny, proto existuje houbová varianta, v níž se dršťky nahrazují právě hlívou ústřičnou. Tato výjimečná surovina má nespočet pozitivních účinků pro tělo - mimo jiné posiluje imunitu, působí protizánětlivě nebo snižuje krevní tlak.

Falešná dršťková z hlívy ústřičné

Suroviny

5 porce
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce sádlo
    • masox hovězi nebo Masox
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 500
      g hlíva ústřičná
    • paprika - sladká mletá
    • jíška z hladké mouky

Postup přípravy receptu

1
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Přivedem do varu, vhodíme bujónovou kostku a 20 minut vaříme (pozor - hlíva nikdy zcela nezměkne!). Pak přidáme světlou jíšku.

RADA: Jak správně připravit jíšku? Mrkněte na VIDEO

2
Polévku nakonec dochutíme majoránkou s utřeným česnekem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak oloupat česnek

3
Dobře provaříme a podáváme např. s pečivem.

RADA: Tipy na polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy…

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Richard | 27. 1. 2017 21:39

    Miluji dršťkovou polévku, ale v závodce ji buď neumějí nebo ji šidí, drštek aby pohledal. Tak jsem si ji začal dělat sám. Vařit dlouho čísi žaludky, které se musí prát a vůbec s tím je dost práce, jsem zkusil jen dvakrát. Přešel jsem na hlívu a je to v pohodě. Ale proč to sem píšu. Určitě jsou dobré i ostatní recepty, ale vždycky jsem skončil u tohoto. Je to jednoduchý a rychlý recept. A drškovka je výborná, druhý den je ještě lepší. Chutná i manželce a dcerám, které dříve dršťkovou polévku vůbec nejedly. Takže díky a doporučuju!

  • Pavel | 19. 11. 2014 16:23

    Dnes jsem hlívu našel:byla polévka a pak i do sekané.Výborné,nemá to chybu!!!!!

  • ivanka | 8. 11. 2014 18:15

    MOC dobrá, doporučuji :-)

  • jindřiška | 28. 3. 2014 08:54

    výborná polévka! :-) rychlá a dobrá

  • allena89
    allena89 | 19. 3. 2014 09:09

    Polévka je opravdu výborná. Jen jsem ještě přidala brambory.

  • paro | 15. 2. 2014 10:39

    zahustila jsem ji nísto světlé jíšky rozmixovaným chlebem. Je výborná!

  • Gurmet | 20. 5. 2013 11:31

    Hlavně nezapomenout na bujón nebo masox :-$ , ten nesmí chybět nikde.

  • Lenka | 25. 1. 2013 08:54

    je výborná,dávám do ní ještě brambory a paráda 8-) :-)

  • Alena | 16. 1. 2013 11:32

    Skvělý recept, můj manžel nemá rád dršťky a s hlívou ústřičnou a ve spojení tohoto receptu musím říct, vynikající ! O:-)

  • Kristýna | 12. 11. 2012 17:48

    Tak ta je opravdu výborná

  • commodus | 5. 9. 2012 01:36

    jedině z mchomúrek

  • kloba | 5. 8. 2012 08:58

    moc dobrá "dršťkovka", ideální pro lidi, kteří nemají rádi dršťky :-) hlíva je opravdu dobře nahradí

  • kristaaaaa | 13. 12. 2011 22:13

    super

  • Anonymous | 17. 4. 2011 09:23

    Doporučuji, je to jednoduché a dobré :)

  • Simča S.
    Simča S. | 26. 3. 2011 21:59

    Šárko-čárko - žiju v přesvědčení, že syrové se mohou jen žampiony (už jsem je tak párkrát konzumovala - jako slalát, carpacio a pod. - a nikdy mi zle nebylo). Hlíva se naopak povařit musí - je dost tuhá...

  • Jarka O. | 26. 3. 2011 18:54

    To je pěkný nesmysl! Syrové se konzumují žampiony pokapané citronovou šťávou, která jim částečně pomůže k lepší stravitelnosti, ovšem to lze pouze u zdravých lidí bez žaludečních potíží. Naopak hlíva je mimořádně tuhá houba a bez tepelné úpravy si koledujete o pořádnou bolest žaludku :-$

  • sarka-carka | 26. 3. 2011 13:56

    hlíva je jediná houba která se může jíst syrová takže nevidím důvod jí vařit dvacet minut... 8-)

  • Ivetka_F. | 1. 2. 2011 17:55

    VÝBORNÉ!!! :-*

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 11. 2010 14:06

    Je to výborné, když se dobře povaří a ochutí, tak nepoznáte, že to nejsou "ogrinál" dršťky...

  • pan Vařečka | 23. 2. 2008 12:48

    Vážená paní Bílková, hlíva musí projít minimálně 20-ti minutovým varem, jinak si zaděláváte na zdravotní problémy.

  • Jana Bílková | 3. 10. 2007 21:40

    Výborná polévka. Já dělám základ bez hlívy. Cibuli zapráším paprikou a pokračuju. Pak zahustím trochou mouky a pokrájenou hlívu přihodím až na posledních 5- 10 minut. Zůstane pěkně měkká a šťavnatá a hlavně plná toho zdravýho. Zkoušela jsem už více postupů, ale takhle mi to chutná nejvíc. Čím déle se vaří, tím je to tužší.

  • Janič | 16. 3. 2007 16:19

    polévka opravdu dobrá, hlíva zdravá.

  • GABI | 1. 3. 2007 13:52

    tak Já před chvilkou snědla celou misku a je výborna-SUPER

  • Janina | 15. 1. 2007 21:06

    Snadné, ryché a chutné - blýskla jsem se před tchýní :-)

  • sophie | 28. 6. 2006 14:29

    parááááádní záležitost - mňamka - doporučuju

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Houbová
Polévky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hlíva ústřičná Jíška Majoránka Masox Paprika - sladká Pepř mletý Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené banány

Smažené banány

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

Kokosovo-čokoládová buchta s…

Škvarková pomazánka s Moravankou

Škvarková pomazánka s Moravankou

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Podzimní polévka s houbami

Podzimní polévka s houbami

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

34
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
16
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
15
Vosí hnízda
Vosí hnízda

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

Další doporučené recepty:

Dršťková polévka grand
Dršťková polévka grand
Dršťková polévka I.
Dršťková polévka I.
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka z kuřecích žaludků
Dršťková polévka z kuřecích žaludků
Dršťková polévka z václavek
Dršťková polévka z václavek
Dršťková polévka z vepřových žaludků
Dršťková polévka z vepřových žaludků
  • Recepty.cz
  • Dršťková polévka z hlívy ústřičné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact